Verkeer
Stuur appje
Zoek

SVZW opnieuw naar uitwedstrijd in Gelderland: DZC’68 in Doetinchem

FOTO SVZW 2023 2024
Beeld: Henk Steen

De Zwaluwen uit Wierden vliegen zaterdag 11 november weer uit voor een wedstrijd in de eerste klasse H van het amateurvoetbal. Deze middag neemt het eerste voetbalteam van SVZW het op tegen DZC’68 in Doetinchem.

DZC’68 voetbalt sinds 2017 in de eerste klasse van het zaterdagvoetbal. De selectie wordt getraind door het duo Rob Haveman en Bas van Londen. Zij zijn de opvolgers van Jos van der Veen, de huidige trainer van Excelsior’31 uit Rijssen.

DZC’68 begon de competitie met een 0-4 nederlaag tegen FC Winterswijk. Daarna verloor DZC’68 alleen nog maar van Sparta Enschede met 3-2. Uit zes wedstrijden heeft DZC’68 nu 10 punten bij elkaar gevoetbald en slaat daarmee op de vierde plaats op de ranglijst. Ook in de beker is de club nog actief. Afgelopen zaterdag werd in Geesteren met 2-3 gewonnen van Stevo. DZC’68 gaat ongetwijfeld in de thuiswedstrijd van zaterdag 11 november ook voor winst.

Freek ter Haar

SVZW kwam afgelopen zaterdag niet in actie. De wedstrijd tegen WHC werd op verzoek van SVZW uitgesteld. Dit in verband met het overlijden van Freek ter Haar. Hij was jaren actief betrokken bij het eerste elftal. Als materiaalman, maar ook als onderdeel van het team.
Inmiddels heeft de KNVB de wedstrijd tegen WHC opnieuw vastgesteld. Deze staat nu voor 16 december op de agenda.

Defensief attent

SVZW speelt zaterdag opnieuw een uitwedstrijd in Gelderland. De vorige was op 28 oktober. Toen werd Grol in Groenlo met 1-4 verslagen.

Met een zelfde uitslag in Doetinchem zou SVZW heel tevreden zijn. Maar DCZ’68 is de laatste wedstrijden in goeden doen, en scoort er lustig op los. SVZW weet dus dat het defensief attent moet zijn. Het gebeurt net te vaak dat SVZW eerst op achterstand komt, en dan weer op jacht moet naar de gelijkmaker en meer.

Verloren

Bij het vorige bezoek van SVZW aan Doetinchem werd er met 1-0 verloren. Alle redenen dus om er nu tegen aan te gaan om deze wedstrijd te winnen. Bij winst blijft de aansluiting met de kopgroep in stand, al is er een wat vertekend beeld op de ranglijst omdat SVZW nog maar 4 wedstrijden heeft gespeeld.

Aftrap

De aftrap van DZC’68- SVZW is om 15.00 uur op Sportpark Zuid (ingang 2) in Doetinchem. Scheidsrechter is Roy Janssen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.