Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Carel Eiting vervangt geschorste Sadilek tegen NEC, Pröpper mogelijk op tijd fit

Carel Eiting start zaterdagavond in de basis bij FC Twente als vervanger van de geschorste Michal Sadilek. Robin Pröpper, die vorige week geblesseerd raakte tegen FC Utrecht, is mogelijk op tijd fit voor de thuiswedstrijd tegen NEC.

Pröpper trainde vrijdag mee en nu is het afwachten hoe zijn enkel op die inspanning reageert. Zaterdag wordt besloten of hij kan spelen. Oosting hoopt zijn aanvoerder er weer bij te hebben. "Robin is toch wel degene die ons aan het voetballen brengt van achteruit."

Van Hoorenbeeck

Al is de oefenmeester ook te spreken over de invalbeurt van Alec van Hoorenbeeck, die vorige week als vervanger van Pröpper in het veld kwam. "Alec deed wat er gevraagd werd van hem. Zowel verdedigend als opbouwend. Hij is wel een ander type centrale stopper dan Robin. Hij is natuurlijk wel links georiënteerd, maar hij heeft het prima gedaan. Ook toen we met tien man kwamen. Hij nam de leiding op zich ten aanzien van de verdedigende organisatie tegen Utrecht."

Basisplaats Eiting

Michal Sadilek pakte in de wedstrijd tegen FC Utrecht vorige week een rode kaart en mist daardoor de wedstrijd tegen NEC. Carel Eiting is zijn vervanger en maakt zijn basisdebuut. Al heeft Oosting ook overwogen om Regeer daar neer te zetten. "Youri heeft het natuurlijk geweldig gedaan als linksback toen Gijs Smal geblesseerd raakte. Hij is wel een moderne speler die op verschillende posities kan spelen, maar Carel is elke keer ingevallen als middenvelder en Youri als back. Dat is niet de exacte reden, maar het was gewoon heel erg lastig. Het zijn twee verschillende types en ik denk dat Carel in de wedstrijd van morgen de beste optie is. Dat heeft onder andere te maken met zijn stilstaande situaties, zijn vrije trappen. Het is ook een speler die een linie kan overslaan."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.