Verkeer
Stuur appje
Zoek

Ruim 30 chauffeurs melden zich voor buurtbus Glane: 'Nog 9 chauffeurs nodig'

20231110 losser01
Een drukbezochte informatieavond.
Beeld: RTV NOT

Verrast was Martha Horstman, een van de stuwende krachten achter de nieuwe Buurtbus in Glane dat de animo van vrijwilligers zo groot was. "Er hebben zich op één avond 31 chauffeurs aangemeld voor de Buurtbus in Glane", aldus Horstman. Er zijn nog 9 vrijwilligers nodig...

In Glane is men al langer bezig om de Buurtbus, die nu niet rijdt, een nieuw leven in te blazen. Volgens de Dorpsraad Glane zijn inwoners, die niet mobiel zijn, geïsoleerd. “Je kunt nergens naartoe als je er woont”, aldus de Dorpsraad Glane.

“We blijven oproepen voor chauffeurs”

Martha Horstman heeft druk achter de plannen gezet en is eerder met de Provincie om de tafel gegaan om de Buurtbus gestalte te geven. Van de Provincie moest Horstman op zoek naar 40 vrijwilligers die de bus zouden willen besturen.

Martha Horstman
Martha Horstman, raadslid Burgerforum Losser
Beeld: BF

Vandaar deze eerste informatiebijeenkomst in Glane. "Om zeven uur zouden we beginnen, maar om tien over half zeven stonden de eerste mensen er al", aldus een enthousiaste Horstman. "Er hebben zich daarvan 31 mensen aangemeld. Hier gaan we mee terug naar de provincie!"

In december volgt een afspraak met vervoersmaatschappij Arriva. "We blijven oproepen voor chauffeurs, 40 mensen moest ik hebben, we zijn er bijna", aldus Horstman.

Horstman verwacht dat de bus in het voorjaar van 2024 gaat rijden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.