Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Eerste spellendag van De Groene Pion uit Aadorp, de enige Twentse bordspellenclub

Risk, Monopoly of Mens Erger Je Niet. Het zijn maar een paar van de bekende bordspellen die bij de Aadorpse vereniging De Groene Pion worden gespeeld. Als enige in de regio besluit de bordspellenclub om op zondagmiddag 12 november een spellenmiddag te organiseren. Deelname is gratis. De middag is bedoeld voor kinderen tussen de zes en achttien jaar.

“We ontvingen een royale donatie, waarmee we zesendertig nieuwe bordspellen konden aanschaffen voor onze vereniging”, zegt Mariël van Hofwegen, voorzitter van De Groene Pion. De bordspellenclub heeft subsidie aangevraagd en gekregen van het Roggekamp Peitsch Fonds, dat lokale jeugdinitiatieven ondersteunt. De spellen variëren van klein tot groot en van makkelijk tot moeilijk.

Ontstaan

De enige bordspellenclub in de regio vond zijn oorsprong in de coronaperiode. “Toen hadden we meer tijd om samen te zijn”, zegt Van Hofwegen. “Daarna zijn we gaan kijken of zoiets al bestond. Dat bleek niet het geval.” De eerste spelletjesavond van De Groene Pion had plaats in oktober 2021. Sindsdien komt een groep volwassenen om de twee weken samen in het dorpshuis van Aadorp ('t Aahoes, Albardastraat 20) om gezellig bordspellen te spelen.

Enige in de regio

De Groene Pion voorziet in Twente in een behoefte. “Soms spelen hier zestig volwassenen ”, zegt Van Hofwegen. “We hebben zelfs deelnemers uit Enschede die naar het buurthuis in Aadorp komen.”

Mariël van Hofwegen Ernst Bergboer
Beeld: Ernst Bergboer

Kinderen

Na het succes bij de volwassenen organiseert De Groene Pion morgen, zondag 12 november, een spellenmiddag van 13.00 tot 17.00 uur. “We houden rekening met de leeftijd van de deelnemers. We laten geen erg jonge kinderen tegen een 15-jarige spelen. Iedereen verdient een kans om te winnen.” Aanmelden is niet nodig.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.