Verkeer
Stuur appje
Zoek

Alexander Plegt, Lokaal Sterk, over miljoenen voor MFA Langeveen: 'Dit is een eenmalige kans'

Alexander plegt close
Alexander Plegt, fractievoorzitter Lokaal Sterk
Beeld: Twente FM

Miljoenen voor het MFA Langeveen, ze gingen als warme broodjes over de toonbank tijdens de behandeling van de gemeentebegroting 2024 in Tubbergen. “Het gaat om erg veel geld in één keer, maar als je alle verenigingen apart van elkaar zou moeten helpen, kost dat veel meer geld”, stelt Alexander Plegt, fractievoorzitter Lokaal Sterk, in hert radioprogramma Twente wordt Wakker.

Maar liefst 6,1 miljoen euro stelt de gemeente Tubbergen beschikbaar voor de realisatie van een Multi Functionele Accommodatie (MFA) inclusief huisvesting van de Mariaschool in Langeveen. De stichting Maatschappelijk Vastgoed Langeveen zal zelf een bedrag van 3,7 miljoen euro inbrengen via subsidies, bijdragen, zelfwerkzaamheid en externe financiering.

Nieuw gebouw

Het plan is om op een voetbalveld in Langeveen een compleet nieuw gebouw te laten verrijzen waarin een school, sportaccommodaties, een gymzaal met sporthalformaat erbij, kinderopvangen en fysio worden ondergebracht, vertelde Thijs Oude Steenhof in een eerder interview.
Het gebouw komt ter vervanging van een serie oude accommodaties.

Tekort

Alleen bleek er een tekort te zijn ontstaan door de gestegen kosten in de bouw en werd de gemeente gevraagd voor een extra bijdrage.

“Een plek die eenzaamheid terugdringt, die kruisbestuiving tussen generaties aanjaagt”

“Heel veel bestuursleden daar hebben lang gewerkt aan een plan voor een multifunctionele accommodatie in Langeveen, ze hebben ons jarenlang goed geïnformeerd, maar er moest nog wel wat geld bij. Dat is nu unaniem goedgekeurd in de begroting van Tubbergen.”

Visie gemeente

Of, zoals hij het tijdens de begrotingsvergadering verwoordde: “Een plek die eenzaamheid terugdringt, die kruisbestuiving tussen generaties aanjaagt, en bovenal precies in de visie van de gemeente past.”

“Eens in de 50 jaar gebeurt zoiets dat je alles op hetzelfde moment moet vernieuwen”

Eenmalige kans

Plegt: “Dit is een bijzondere kans voor Langeveen. De school is heel erg oud, de gebouwen van de voetbalclub zijn oud, de handbal gebruikt het gebouw niet meer omdat het te oud is, de volleybalvereniging heeft een te kleine zaal, ga zo maar door. Eens in de 50 jaar gebeurt zoiets dat je alles op hetzelfde moment moet vernieuwen. Dit is een eenmalige kans.”

In 2025 moet het gebouw er staan.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.