Verkeer
Stuur appje
Zoek

Locatie nieuwe school Enter in opspraak: 'Wij hebben hier niet mee ingestemd'

Schoollocatie enter
Beeld: Maps

Een nieuwe school in Enter, daar stemmen de partijen allemaal voor, maar over de locatie wordt nog getwist. Al vanaf 2016 zijn er serieuze gesprekken in Enter, maar tot nu toe is er nog steeds geen duidelijkheid. Na de begroting die vorige week gedeeld is, zijn er weer discussies over de school losgebarsten.

In april is het besluit genomen om de nieuwe school te vestigen op het veld van Enter Vooruit. "Wij hebben hier niet mee ingestemd", vertelt Rosalien Slagers, Progressief Wierden, tijdens de ochtendshow van Twente FM. Progressief Wierden is van mening dat er betere en goedkopere opties zijn voor de school. "Wij wisten toen nog niet wat de kosten waren, je geeft dan een soort blanco cheque af.”

Plannen

Vanaf het begin lag er het plan om bij in de school een bibliotheek, kinderopvang en buitenschoolse opvang te realiseren. “Ooit begonnen de kosten bij totaal 6,4 miljoen en die zitten nu al op 15 miljoen, dat is een fors verschil”, stelt Slagers. De partij stemt wel voor een nieuwe school, maar is van mening dat nodig onderzoek ontbreekt.

Bouwkosten

Door de keuze van de locatie loopt het hele verhaal anders. "Natuurlijk zijn er gestegen bouwkosten, maar ook door de grote aanpassingen zijn de kosten veel hoger”, legt Slagers uit. Om de school op de gekozen plek te realiseren, moet een voetbalveld met kunstgras verwijderd worden en ergens anders weer aangelegd worden. Naast het voetbalveld zal ook de verkeerssituatie aangepast worden zodat het veiliger wordt voor de toekomstige leerlingen.

Verschillende opties

Progessief Wierden zette eerder een enquête uit bij de Enternaren, waarin wel dertig andere locaties zijn aangegeven. De partij geeft aan meerdere malen gevraagd te hebben of er wat met de enquête gedaan is. “Vanaf dag één lag de focus op deze plek”, zegt Slagers. Er zijn nog andere oplossingen aangeboden: het renoveren van de oude schoolpanden om zo twee nieuwe locaties te creëren en niet één nieuwe.

“Dit project duurt al zo lang en het krijgt alleen maar meer vertraging”

“Dit project duurt al zo lang en het krijgt alleen maar meer vertraging", meldt Slagers. In april wordt een nieuw besluit genomen, als de meerderheid van de raad dan besluit dat de plannen niet doorgaan heeft Progressief Wierden in ieder geval een vervolgplan: “Wij hebben mogelijke locaties en onderzoeken klaarliggen”, sluit Slagers af.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.