Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Inzamelactie maakt sporten voor Almelose kinderen in armoede mogelijk: 'Vorig jaar is er meer dan 270 kilo opgehaald'

231114 inzamelactie sportkleding
Beeld: Sportbedrijf Almelo

De feestdagen komen eraan en de mensen gaan massaal op pad voor cadeaus. Helaas geldt dit niet voor iedereen. Sportdepot, Heracles Almelo en Sportbedrijf Almelo zetten zich ieder jaar in voor kinderarmoede in Twente. Zij roepen inwoners in Almelo op om sportattributen en speelgoed in te zamelen om zoveel mogelijk kinderen blij te maken.

Dit jaar is het de vijfde editie van de inzamelactie. Op meerdere plekken in Almelo staan speciale boxen waar inwoners de sportattributen en het speelgoed in kunnen leveren. “Het is echt een maatschappelijk initiatief. We hopen veel kinderen hier blij mee te maken en met een goed gevoel te laten sporten”, vertelt Luc Nijhuis, buurtsportcoach bij Sportbedrijf Almelo.

Een groot succes

Het idee voor de inzamelactie begon met de Speelgoedbank Almelo. “De Speelgoedbank zamelt al enige tijd speelgoed in voor gezinnen die het financieel niet breed hebben”, legt Nijhuis uit. “Vanuit deze gedachten heeft het Sportdepot een vergelijkbaar initiatief bedacht om kinderen in Twente te helpen met het uitdelen van attributen en kleding, zodat zij ook mee kunnen sporten.” De actie blijft ieder jaar een groot succes. “Vorig jaar is er meer dan 270 kilo aan materiaal opgehaald!”

Naar het depot

Bij onder andere de IISPA, Het Sportpark en de Fanshop van Heracles zijn de speciale boxen te vinden. Dit jaar stellen ook basisscholen, zoals De Compaan, De Tandem en De Telgenborch zich open als inzamelpunt. Nijhuis: “In de week van 20 november worden alle inzamelingen opgehaald en naar het Sportdepot gebracht. Hier kunnen de gezinnen op goed vertrouwen langskomen en worden ze geholpen met het uitzoeken van het juiste sportmateriaal.”

icon_main_info_white_glyph

Inzamelen

Tot en met zondag 19 november kunnen de inwoners de sportkleding- en attributen inzamelen de volgende locaties: de IISPA, Het Sportpark, de Fanshop van Heracles, AAV SISU, Judo Almelo, YOGA YUGA, AVC Luctor et Emergo, JMR Sportcentre, De Compaan, De Tandem en De Telgenborch.

Na afloop van de inzamelactie kunnen de materialen worden uitgezocht bij het Sportdepot Almelo.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.