Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Gijs (13) krijgt komend voorjaar eindelijk z'n eigen basketbalveldje in Hengelo

20221021 gijs buitenweg basketball2
De 13-jarige Gijs krijgt in het voorjaar 2024 eindelijk z'n eigen basketveldje in de Berflo Es.
Beeld: 1Twente

In oktober 2022 trok de toen 12-jarige Gijs de stoute schoenen aan om via een Motiemarkt Hengelose raadsleden warm te maken voor een basketbalveldje in zijn eigen wijk, de Berflo Es. Dat lukte: een meerderheid van de raadsleden stemde in met het plan. Als alles volgens plan verloopt, dan kan er vanaf komend voorjaar gebasketbald worden.

Moties

De motie van ProHengelo en BurgerBelangen voor een basketbalveldje werd dit voorjaar aangenomen. Het was wel even spannend; van de 35 raadsleden, zagen 15 raadsleden niets in de realisatie van het nieuwe veldje.

Naast de motie voor een nieuw basketbalveldje werd er ook een motie aangenomen voor de komst van natuurlijke speel-, klim- en fitnesstoestellen op een braakliggend terrein naast de Berflobeek. De initiatiefnemers van de motie voor beweegstoestellen gaven aan dat ze in de wijk graag meer mogelijkheden willen hebben om te recreëren en te ontmoeten.

29 stemmen vóór en 6 stemmen tegen

De fractie van GroenLink en BurgerBelangen omarmden het idee voor de beweegtoestellen en vonden het belangrijk te investeren in een veilige, groene, gezonde en klimaatadaptieve leefomgeving, waar ook speelvoorzieningen een bijdrage moeten leveren. De motie 'Natuurlijk spelen, sporten en ontmoeten bij de Berflobeek' werd destijds met 29 stemmen voor en 6 stemmen tegen aangenomen door de raad.

Nieuwe bomen

De gemeente heeft inmiddels een ontwerp laten maken van het gebied naast de Berflobeek en is in overleg met de initiatiefnemers over hoe het gebied moet worden ingericht en aan welke speelvoorzieningen behoefte is. Naast het plaatsen van de beweegtoestellen met een zitrand, wordt het braakliggende terrein vergroend door de plaatsing van drie nieuwe bomen.

Ontwerp basketbalveld natuurlijk spelen berflobeek
Het beoogde voorlopige ontwerp van het terrein naast de Berflobeek
Beeld: Gemeente Hengelo
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.