Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

De Kartrekkers, Hof Espelo, Bijenhoek en Leergeld zijn Enschedese winnaars van de Overijsselse Vrijwilligersprijs 2023

De Overijsselse Vrijwilligersprijs 2023 is op 16 november in de Prismare in Enschede uitgereikt aan vier organisaties. De Kartrekkers van Eanske, De Bijenhoek, en Stichting Leergeld gaan er met een oorkonde, 75 euro en de eeuwige roem vandoor. Project ‘Zorgend Landschap’ van Hof Espelo heeft bovendien de Overijsselse vrijwilligersprijs Groen gekregen.

De vrijwilligersprijs is een prijs die de waardering weergeeft voor verschillende vrijwilligersorganisaties. De prijzen werden dit jaar uitgereikt door Statenlid van de PvdA Overijssel, Emma Peetsma. “Alle vrijwilligers van alle vier de organisaties heel erg bedankt voor jullie tijd en inzet. Ik hoop dat deze prijs een steuntje in de rug is!”, aldus het Statenlid

Kartrekkers van Eanske

“Dit is een prijs voor alle vijftig vrijwilligers die dag en nacht voor ons klaarstaan”, zegt oprichter van de Kartrekkers van Eanske, Cemal Dogan. De Kartrekkers van Eanske is een groep vrijwilligers die de straat op gaan om spullen in te zamelen voor de Voedselbank Enschede en Haaksbergen. Dogan begon drie jaar geleden de vrijwilligersclub in zijn straat in de Enschedese wijk Helmerhoek. “Ik kwam met één kratje met spullen aan bij de voedselbank. Inmiddels brengen we zo’n 100 tot 150 kratten.”

OVP2023 De Kartrekkers Eanske M Pact
De Kartrekkers van Eanske wint één van de vier Overijsselse Vrijwilligersprijs 2023
Beeld: M-Pact

De Bijenhoek

De Bijenhoek is een duurzame en biologische tuin in de Enschedese wijk Helmerhoek. De tuin wordt onderhouden door een groep vrijwilligers. In juli 2021 hebben de vrijwilligers zich verenigd in Stichting De Bijenhoek. Statenlid Emma Peetsma overhandigt een oorkonde, biologische bloembollen en VVV-cadeaubonnen aan de vrijwilligers. “Toen ik nog in Boswinkel woonde, ben ik vaak langs deze plek gefietst. Mooi om nu de verhalen te horen over wat jullie hier doen!”

Bijenhoek wint Overijsselse vrijwilligersprijs M pact
De Bijenhoek wint één van de vier Overijsselse Vrijwilligersprijs 2023
Beeld: ©M-Pact

Hof Espelo

In het noorden van Enschede ligt Hof Espelo. In het oude koetshuis van de rentmeester van Hof Espelo is een bezoekerscentrum van Landschap Overijssel gevestigd. Bij Hof Espelo heeft Statenlid Peetsma de Overijsselse vrijwilligersprijs Groen uitgereikt aan de vrijwilligers van project ‘Zorgend Landschap’. Mensen met een zorgvraag krijgen door dit project de kans om actief te zijn in een natuurlijke omgeving. De groene omgeving heeft positieve effecten op ziektes als dementie. Dit project wordt begeleid door vrijwilligers en professionals van Carint Reggeland en Landschap Overijssel.

OVP2023 Bezoekerscentrum Koetshuis Hof Espelo M Pact
Hof Espelo wint één van de vier Overijsselse Vrijwilligersprijs 2023
Beeld: M-Pact

Stichting Leergeld

Stichting Leergeld is een plek waar vrijwilligers gezinnen helpen van wie hun kind(eren) door financiële problemen niet mee kunnen doen aan binnen- en/of buitenschoolse activiteiten. De stichting ontvangt de Overijssels Vrijwilligersprijs waarmee het eeuwige roem verdient en daarnaast 75 euro kan uitgeven aan iets leuks voor de vrijwilligers.

In de Prismare in Enschede ontving de vrijwilligersorganisatie samen met de Kartrekkers van Eanske de vrijwiliggersprijs. "Het is jammer dat we nodig zijn", zei Cemal Dogan van de Kartrekkers van Eanske. “Maar als het dan toch moet, is het fijn dat we er zijn”, vult Carmen de Jong, coördinator bij Stichting Leergeld aan.

OVP2023 Stichting Leergeld Enschede M Pact
Stichting Leergeld wint één van de vier Overijsselse Vrijwilligersprijs 2023
Beeld: M-Pact
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.