Verkeer
Stuur appje
Zoek

Groene projecten door De Stem van Oldenzaal: ‘Groen er maar op los!’

17112023 Oldenzaal Ganzenmarkt werkzaamheden
Beeld: Roos Evers

Er moet meer groen komen op de Ganzenmarkt, aan de Bentinckstraat en bij parkeerplaats Vondersweijde. Dat is de uitslag van ‘Groen er maar op los!’, het eerste project op www.stemvanoldenzaal.nl

Inwoners dienden meer dan twintig ideeën in om de stad groener te maken. Medewerkers van de gemeente beoordeelden deze ideeën op haalbaarheid en de mogelijkheid om bepaalde ideeën te combineren.

‘Groen er maar op los!’ leidde tot ongeveer tien haalbare projecten, die in totaal 109.500 euro kosten. Het beschikbare budget is 80.000 euro. Daarom mochten inwoners vervolgens op stemvanoldenzaal.nl stemmen op het meest aansprekende project. De meerderheid heeft bepaald welke vijf ideeën de komende tijd worden uitgevoerd.

“Geweldig om te zien met welke ideeën inwoners komen om onze stad groener te maken”

Zinkweg: "Ik wil de indieners van ideeën en de mensen die hebben gestemd bedanken. Samen hebben we een belangrijke stap gezet in de richting van een groener Oldenzaal. Geweldig om te zien met welke ideeën inwoners komen om onze stad groener te maken.”

Inmiddels zijn de eerste werkzaamheden om de omgeving van de Ganzenmarkt groener te maken gestart. Zo wordt op de hoek van de Hofmeijerstraat een vak met vaste planten en heesters gecreerd. Aan de voorkant van het stadhuis wordt een geveltuin aangelegd en bij de Ganzenmarkt en het Plechelmusplein komen grote plantenbakken met vaste beplanting.

Andere projecten

Na de Ganzemarkt, wordt De Bentinckstraat groener, wordt het groen parkeren bij Vondersweijde, gaat er een plantsoen met bomen, heesters en vaste planten komen op de hoek Willem Dingeldeinstraat - Johanna van Burenlaan en wordt de Zuivelstraat groener.

icon_main_info_white_glyph

De Stem van Oldenzaal

De Stem van Oldenzaal is een platform van de gemeente Oldenzaal waar inwoners online mee kunnen denken. Om mee te doen op stemvanoldenzaal.nl is een inlog account nodig. Maak een account aan en doe mee.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.