Verkeer
Stuur appje
Zoek

SVZW krijgt de buren uit Hulsen op bezoek: derby op Het Lageveld in Wierden

IMG 6736
Spelmoment uit eerdere wedstrijd, SVZW-NEO Borne
Beeld: Henk Steen

SVZW 1 ontvangt zaterdag 18 november op haar eigen sportpark Het Lageveld de buren uit de gemeente Hellendoorn: Hulzense Boys. Met in het Hulsens team oud-SVZW-er Aron Pouls!

De Hulzenaren voetballen sinds 2022 in de eerste klasse KNVB. Vorig seizoen moest Hulzense Boys eerst haar draai weten te vinden in deze klasse, maar na de winterstop speelde het team een uitstekende serie wedstrijden. Gevolg daarvan was dat de club derde periodekampioen werd.

Aron Pouls

Dit seizoen is Martijn Berger de hoofdtrainer in Hulsen. Hulzense Boys is geen club met elk jaar veel nieuwe spelers. Maar er is wel een speler bijgekomen die in dit verband genoemd moet worden. Aron Pouls maakte de overstap van SVZW naar Hulzense Boys en gaat zaterdag dus veel bekenden tegenkomen.

Lastige competitiestart

Hulzense Boys kende een lastige competitiestart en behaalde afgelopen zaterdag de eerste overwinning van het seizoen. In Hulsen werd met 6-3 gewonnen van Stevo. Hulzense Boys beschikt over spelers die makkelijk scoren, maar is verdedigend kwetsbaar.

Thuiswedstrijd

Voor SVZW is de wedstrijd tegen Hulzense Boys pas de tweede thuiswedstrijd van deze competitie. SVZW wil graag een rol van betekenis spelen in de eerste klasse H. De Zwaluwen dienen dan in elk geval thuiswedstrijden winnen.

Gemotiveerde tegenstander

Gezien de stand in de competitie moet SVZW in staat zijn om te winnen van Hulzense Boys.
Maar het gaat hier om een derby en die verlopen vaker anders dan de voorspellingen.
Vorig seizoen eindigde het duel tussen beide tegenstanders in een 3-0 overwinning voor SVZW. Hoe het ook gaat, het is zeker dat SVZW een gemotiveerde tegenstander kan verwachten die gaat strijden voor elke meter.

De wedstrijd begint om 14.45 uur en wordt geleid door scheidsrechter Emiel Stienezen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.