Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

HoSt Group uit Enschede uitgeroepen tot Beste Onderneming van Twente

171123 beste onderneming
Beeld: Niels Veurink

Het bedrijf HoSt Group uit Enschede is uitgeroepen tot Beste Onderneming van Twente 2023. Dat werd vrijdagavond bekendgemaakt tijdens de Twentse Zakenverkiezing in het Heracles stadion in Almelo.

HoSt Group wordt wereldwijd geprezen om de technologie voor hernieuwbare energie en dat overtuigde de jury voor het uitroepen van de prijs. De Twentse Zakenverkiezing vond, zoals elk jaar, plaats in het kader van TOM’s Business Blow Out, georganiseerd door Van Deinse Media. Ook dit jaar werd de verkiezing gepresenteerd vanuit het Heracles-stadion in Almelo.

Per categorie drie finalisten

Per categorie waren er drie finalisten. Voor de categorie Beste Onderneming waren naast winnaar HoSt Group marketing bureau Limesquare en transportbedrijf CTT genomineerd. De jury roemde HoSt Group om zijn eigen ontwikkelde technologie en assemblage waarmee hightech installaties worden ontworpen en gebouwd voor de hele wereld.

In de categorie Beste Start-up won het Enschedese bedrijf OneThird de prijs vanwege de actieve bijdrage aan het tegengaan van voedselverspilling.

In de categorie Duurzaamste Bedrijf van Twente 2023 won het bedrijf Cleaning Twente uit Hengelo.

Jury

De jury bestond dit jaar uit Marc Woesthuis van TriMM, Annerie Bemthuis van de holding directie van Agar, emeritus-hoogleraar Dave Blank, Investment Manager Tina Zwoferink van Wadinko en gastjurylid Carlo Kroeze, directeur van Jotem (winnaar Beste Onderneming van Twente 2022).

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.