Verkeer
Stuur appje
Zoek

Broers Morshuis winnen Ondernemersprijs en Publieksprijs Tubbergen 2023; Savannah Makkinga is Starter 2023

Winnaars ondernemersprijs 2023
v.l.n.r: Priscilla Voorthuis-Makkinga, burgemeester Anko Postma, wethouder Ursula Bekhuis, Savannah Makkinga en partner Patrick Maahs, presentator Edward Willems, op de voorgrond Edward en Marc Morshuis.
Beeld: Gemeente Tubbergen

Edward en Marc Morshuis zijn vrijdagavond 17 november gekozen tot Ondernemers van het Jaar 2023 van de gemeente Tubbergen. Hun prijs: lovende woorden van de jury, de meeste stemmen van het publiek én een glazen kunstwerk, speciaal vervaardigd door Ellen Kleine Schaars.

Vijf genomineerden kwamen in aanmerking voor de prijs: Gerard Haarhuis van Auto Haarhuis, Raymond Keemers van Twenteprint, Hugo en Paulien Lenferink van Houthandel Lenferink, Edward en Marc Morshuis van Partycentrum Morshuis en Pakhuis Twente en Clemens, Adéle en Sebastiaan Tijhuis van Erve Tijhuis.

Drive en enthousiasme

Edmond van de Arend, voorzitter van de jury, gaf aan dat de keuze niet bepaald makkelijk was. De prijs ging uiteindelijk naar Edward en Marc Morshuis. “Deze ondernemers hebben een ongekende drive en enthousiasme. Hun bedrijven zijn een sociaal middelpunt in Albergen en ook zelf zijn ze verbinders. Daarnaast is de naam Pakhuis Twente ver buiten de gemeente Tubbergen uitgewaaierd en komen mensen uit een groot gebied naar Albergen om iets uit te zoeken in de bijzondere collectie speciaal bier,” aldus het juryrapport.
Edward en Marc ontvingen hun prijs uit handen van Ruud Droste, de winnaar van 2022, in de feestzaal van Spalink in Geesteren.

Nek-aan-nek race

Onderdeel van de Ondernemersprijs is ook een Publieksprijs. Op Facebook en LinkedIn kon gestemd worden op alle acht genomineerden. Dat werd massaal gedaan. Het was een nek-aan-nek race tussen twee ondernemers. Er zijn ruim 4.000 stemmen uitgebracht, 3518 keer op Facebook en 675 via LinkedIn. Wederom gingen de gebroeders Morshuis er met de prijs vandoor. Zij kregen ruim 1200 stemmen.
Wethouder Ursula Bekhuis overhandigde de Publieksprijs.

Starter van het Jaar

In de categorie Starter van het Jaar waren drie starters genomineerd: Patrick en Maaike Kroezen van Natuurlijk Crossen, Claudi Schröder van Leerplein Twente en Savannah Makkinga van Sushi Tubbergen. Savannah Makkinga ging er met de prijs vandoor en werd tot Starter van het Jaar van de gemeente Tubbergen uitgeroepen.

“Ook voor de leefbaarheid van de kernen zijn ondernemers van groot belang”

Sociale verbinder

De jury was onder de indruk van het ondernemerschap op deze leeftijd: “Savannah is succesvol, maar ook creatief. Ze pakt kansen als ze die ziet en turnt een aanpak om als het even tegenzit. Ook is ze maatschappelijk betrokken.”
De jury sprak van een sociale verbinder en dat het bijzonder is dat je dit op deze jonge leeftijd al laat zien. Savannah was zichtbaar blij en nam vol trots de prijs in ontvangst uit handen van Koen Gast, de winnaar van vorig jaar.

Werkgelegenheid

Met deze avond spreekt de gemeente haar waardering uit voor de ondernemers in de gemeente.
Wethouder Ursula Bekhuis weet hoe belangrijk ondernemers voor de gemeente Tubbergen zijn. “Ondernemers zorgen niet alleen voor werkgelegenheid en behoud van jeugd in de gemeente, maar ook voor de leefbaarheid van de kernen zijn ondernemers van groot belang.”

Ondernemersprijs

De Ondernemersprijs is een initiatief van de gezamenlijke ondernemersverenigingen in de gemeente Tubbergen. De organisatie is opgepakt door een werkgroep bestaande uit ondernemers en mensen van de gemeente. De jury bestond uit Edmond van de Arend (voorzitter), Raymond Kienhuis, Dagmar Spekreijse en Dinant Oude Lenferink.

Jos Lipgloss

De presentatie van de avond was in handen van Edward Willems. Ondernemer Jeroen Bekke gaf een extra beleving aan de avond. Met zijn buut als glazenwasser Jos Lipgloss kreeg hij alle lachers op zijn hand.
Na het officiële deel werd er nog lang nagepraat onder het genot van een drankje en een hapje.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.