Verkeer
Stuur appje
Zoek

Gemeente Wierden wint het Twents klassement NK Tegelwippen

NK Tegelwippen De Roerganger
Gewipte tegels bij de Roerganger.
Beeld: Gemeente Wierden

Het eindklassement Twentse Wipper is overduidelijk: de gemeente Wierden is regionaal winnaar van het NK Tegelwippen. Met maar liefst 42.453 gewipte tegels eindigt het landelijk als nummer 4 in de categorie ‘kleine gemeente’.

Wethouder Gertjan ten Brinke: “Een geweldig resultaat! En dat hebben wij te danken aan de inzet van onze inwoners”, benadrukt wethouder Gertjan ten Brinke.
Veel inwoners zijn dit jaar in eigen tuin aan de slag gegaan en succesvol maakt dit jaar ook de vergroeningmaatregelen van basisschool De Roerganger in Enter en de vergroening aan de Kruizemunthof in Wierden.

Betrokkenheid

“Bij deze projecten in Enter en Wierden hebben we grote betrokkenheid en enthousiasme bij de school, leerlingen en hun ouders gezien”, aldus Ten Brinke. “Leerlingen van basisschool De Morgenster aan de Kruizemunthof dachten mee in de plannen waarbij de rolschaatsbaan wordt getransformeerd naar een plek waar ontmoeten, sport, spel, klimaat en groen straks allemaal samen komt. Bij De Roerganger hebben ouders en leerlingen samen zo’n 7000 tegels gewipt. Mooi dit enthousiasme te zien!”

Chauffeur Luuk

Inwoners die door het verwijderen van tegels ruimte maakten voor meer groen in de tuin, konden gebruik maken van de Tegeltaxi. Tijdens het NK Tegelwippen van 21 maart tot en met 31 oktober reed chauffeur Luuk elke woensdag door de gemeente Wierden om bij inwoners de gewipte tegels gratis op te halen.

icon_main_info_white_glyph

NK Tegelwippen

Het Nationaal Kampioenschap Tegelwippen, gestart in 2020 als een strijd tussen Amsterdam en Rotterdam, is uitgegroeid tot een landelijke competitie met in 2023 een deelname van 173 Nederlandse gemeenten. Bewoners en gemeenten hebben samen in recordtempo 4.548.466 tegels verwijderd, wat neerkomt op 413.000 vierkante meter, vergelijkbaar met 82 voetbalvelden aan extra groen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.