Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Dit zijn de genomineerden voor Stadsprijs Almelo 2023

Giorgio trovato XTY6l D8jg M unsplash
Beeld: Unsplash

Stadsboerderij Beeklust, Stichting Almelo Events en Stichting Kunst Punt zijn genomineerd voor de Stadsprijs Almelo 2023. Op vrijdagmiddag 8 december wordt de winnaar in het stadhuis bekendgemaakt door burgemeester Mirjam van ‘t Veld. De Stadsprijs wordt dit jaar voor de veertiende keer uitgereikt.

De oproep om kandidaten voor te dragen voor de Stadsprijs leverde meer dan 167 inzendingen op. In totaal werden 23 kandidaten voorgedragen. Hieruit werden drie genomineerden gekozen door de commissie van de Stadsprijs. Alle genomineerden waren erg verrast met het bericht.

Geldprijs

Alle genomineerden worden sinds 2021 beloond met een geldprijs, die ten goede moet komen aan de Almelose samenleving. De eerste prijs ontvangt €2.000, de tweede prijs €1.000 en de derde prijs krijgt €500. Het kunstwerk van Robert Jansen dat bij de Stadsprijs Almelo hoort, wordt een wisselbokaal en is daardoor 2 jaar in het bezit van de winnaar.

Stichting Kunst Punt Almelo

Op 16 maart dit jaar werd Stichting Kunst Punt Almelo opgericht. De stichting stimuleert de belangen van kunstenaars in Almelo. Zij bevinden zich in de binnenstad aan de Grotestraat. Lokale kunstenaars kunnen hier hun werk exposeren en verkopen. Ruim veertig Almelose kunstenaars werken inmiddels samen in dit unieke initiatief.

Stadsboerderij Beeklust

Stadsboerderij Beeklust is een gastvrije plek die voor jong en oud toegankelijk is en waar iedereen kan genieten van het buiten leven. De boerderij wordt gerund door de Twentse Zorgcentra.

20231026 Stadsprijs uitreking 2021
Lees ook
Wie of wat maakt Almelo mooier? Alles over de Stadsprijs

Stichting Almelo Events

Stichting Almelo Events is organisator van een aantal grote evenementen in en rondom het centrum van Almelo. Hiermee trekt de organisatie volop mensen naar de stad. Dit alles gebeurt mede door de inzet van vele vrijwilligers.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.