Verkeer
Stuur appje
Zoek

Hulzense Boys wint met overtuiging voetbalderby in Wierden

IMG 8046
Beeld: Henk Steen

Op een nat en koud sportpark Het Lageveld in Wierden staat zaterdagmiddag de derby tussen SVZW en Hulzense Boys in de eerste klasse H KNVB op de rol. Voor aanvang van de wedstrijd wordt een minuut stilte gehouden in verband met het overlijden van Rudie de Jong, Eltjo Scheper en Freek ter Haar.

Het is meteen alle hens aan dek voor de Zwaluwen. Na vier minuten spelen ontsnapt SVZW aan de 0-1, die er drie minuten later alsnog komt als Sander Kamphuis geheel vrijstaand scoort. Het is de zoveelste vroege tegengoal voor SVZW. Binnen 10 minuten is het 0-2, als SVZW een eigen doelpunt maakt. Een dramatisch begin voor de Wierdenaren.

Balverlies

SVZW krijgt vervolgens twee mooie kansen, mag ook twee corners nemen, maar dat alles levert geen doelpunt op. Hulzense Boys scoort wel; Jordy Wolfkamp straft balverlies en slecht verdedigen van SVZW genadeloos af, 0-3.
Een tel later ligt bijna de 0-4 erin als Hulzen ongestoord opstoomt richting doelman Bram Muis, die bekwaam redt. De vrije trap van Stefan Maat in de 32e minuut wordt aan de andere kant door doelman Patrick Loohuis tot corner gestompt, dat is ook het lot van het schot even later van Bas ter Hogt.

Slotfase

In de slotfase van die eerste helft krijgt SVZW nog een vrije trap te nemen rond de zestien, Frank Smit mikt naast en de botsing tussen Aron Pouls en Bas ter Hogt loopt gelukkig goed af.
Zo wordt de rust bereikt met een 0-3 achterstand voor de thuisploeg, na drie tegendoelpunten binnen het eerste halfuur…

Aanmodderen

Na de pauze worden de omstandigheden er niet beter op, niet wat het weer betreft en niet wat het spel van de thuisploeg betreft. Het blijft aanmodderen bij SVZW. De thuisploeg krijgt maar geen lijn in het spel, creëert nagenoeg geen kansen en dan is het voor Hulzense Boys een vrij gemakkelijke klus om deze derby uit te spelen en met winst af te sluiten.

Bekerwedstrijd

SVZW speelt dinsdag 32 november nog een bekerwedstrijd, thuis, op sportpark ’t Lageveld, tegen Nieuwleusen. De wedstrijd begint om 19.30 uur.

Zaterdag 25 november gaat de reis naar Hengelo, Achilles’12 is dan de tegenstander, aanvang 14.30 uur.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.