Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Verwendag laat cliënten van de Voedselbank stralen in Enschede: 'Dit kan ik normaal gesproken niet doen'

Een bezoekje aan de kapper of nagelstylist, een kleurenanalyse en modeadvies op maat. Zaken die voor mensen met weinig financiële middelen niet vanzelfsprekend zijn. Daar kwam maandag verandering in. In de Museumfabriek in Enschede werden cliënten van de Voedselbank in de watten gelegd.

"Oh, wat ben ik knap geworden" verzucht Patricia voor de spiegel. Ze is net onder handen genomen op de kappersstoel en zit er prachtig gekapt en geföhnd bij. Ze is één van de cliënten van de Voedselbank die deze maandag naar de Museumfabriek is gekomen voor een verwendag.

Stralen

Het is de derde keer dat het initiatief met de naam 'Dag in de wolken' in Enschede wordt gehouden. Een idee uit de koker van Annebel Kuitert en Isabel Scholten, bedoeld om deze doelgroep af te leiden van de dagelijkse zorgen. "Het is een uitje waar ze normaal helaas niet aan toekomen", legt Annebel uit.

Patricia beaamt dat. "Dit kan ik normaal gesproken niet doen, even naar de kapper. Het zijn zaken waar je als eerste op gaat bezuinigen." En ook al is een knipbeurt geen basisbehoefte, het heeft wel invloed op de gemoedstoestand merkt ze. "Dit helpt echt om je goed te voelen. Als je haar niet goed zit of niet verzorgd is, voelt dat niet prettig. Maar nu ben ik weer lekker geknipt en dat is zo fijn. Ik straal gewoon."

Lees verder onder de afbeelding.


20231120 Dag in de wolken bij Museumfabriek voor clienten Voedselbank Patrica op kappersstoel Still 1 Twente
Patricia straalt in de kapperstoel
Beeld: 1Twente

ROC van Twente

Voor deze verwendag werken Isabel en Annebel met verschillende partijen samen. Zo helpen studenten van verschillende opleidingen op ROC van Twente mee om de dag tot een succes te maken. Ze knippen en geven kleuranalyses en modeadviezen. Studenten van de facilitaire opleiding helpen met de organisatie.

Ook zijn er workshops zoals portretschilderen, kaarsen versieren en sieraden maken en er is een geheel verzorgde lunch om de zorgeloze dag compleet te maken.

Almelo en Hengelo

Annebel kijkt met een tevreden blik rond. De reacties zijn positief en de bedoeling is om nog verder uit te breiden in de regio. Afgelopen juni was er al een editie in Almelo en daar moet Hengelo volgend jaar bijkomen. "De mooie reacties die we krijgen, stimuleren ons om dit niet meer los te laten."

Voor Patrica was dit de derde, maar ook de laatste keer dat ze erbij is. Haar situatie is zodanig verbeterd dat ze straks geen cliënt meer is van de Voedselbank. Wel wil ze anderen die twijfelen om naar deze verwendag dag te gaan op het hart drukken dat wel te doen. "Je bent met allemaal gelijkgestemden en iedereen geniet ervan. Gewoon doen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.