Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Oudste bioscoop van Enschede maakt plaats voor Ierse ‘partypub’

Kinepolis Cineast in Enschede Anouk Ter Heegde
Beeld: Anouk ter Heegde

Er is een nieuwe invulling gekomen voor het historische Alhambra-pand aan de Bolwerkstraat in Enschede. Zaterdag sloot de bioscoop Kinepolis Cineast voorgoed haar deuren. Daarvoor in de plaats komt volgend jaar het Deense bedrijf The Old Irish Pub in het pand.

“Ierse en Engelse zangers luisteren het openingsfeest op en zorgen voor een Brits tintje”, zegt een woordvoerder van het bedrijf uit Kopenhagen. The Old Irish Pub heeft is in al veel Europese steden te vinden en heeft nu ook de Nederlandse markt ontdekt. Enschede wordt naast Apeldoorn de tweede locatie van de keten.

Op tafel dansen

Wat de precieze openingstijden worden is nog niet bekend, maar de woordvoerder van het Deense bedrijf kan al wel melden dat bezoekers in de pub van livemuziek en DJ’s kunnen genieten. De club is voor de helft een pub en voor de helft een dansgelegenheid. “Het moet een partypub worden. Een plek waar iedereen danst, het liefste op de tafel”, lacht de woordvoerder.

Historische plek

Bioscoop Alhambra werd 111 jaar geleden, in 1912, geopend en was de oudste bioscoop van Enschede. De bioscoop stond bekend om zijn locatie in de binnenstad midden in de drukte van het uitgaansleven van Enschede. In het begin was er één grote zaal en door de jaren heen werd die gesplitst in kleinere zalen. In 2006 ging de bioscoop failliet en werd er al snel een nieuwe uitbater gevonden: Wolff Cineast.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.