Verkeer
Stuur appje
Zoek

Henny Riekhof heeft al 50 jaar een klassieke drogisterij in Oldenzaal

Riekhof
Beeld: RTV Oost

De 82-jarige Henny Riekhoff is zo trots als een pauw op zijn 'klassieke' drogisterij in Winkelcentrum de Thij in Oldenzaal. Bijna alle grote ketens hebben geprobeerd de winkel over te nemen. En dat is ze nooit gelukt! Vandaag is het feest... want zowel het winkelcentrum als de drogisterij van Henny bestaan exact vijftig jaar.

Geneesmiddelen, tuingereedschap en cosmetica. Je kunt het zo gek niet bedenken of Henny heeft het in zijn winkel liggen. "De vraag van de klant vind ik heel belangrijk, daar koop ik op in." Zo staan er nog klassieke potten met laurierblad en laxeerkruiden. "Daar heb ik nog een handjevol klanten voor", vertelt Henny. Sommige artikelen zien eruit alsof ze al tientallen jaren in de schappen liggen. Af en toe komt er een klant binnen om even een praatje te maken. "De winkel is soms net een buurtcentrum".

Verrassing

Henny viert het vandaag niet. Hij is gewoon aan het werk. "Ik heb afgelopen zaterdag voor mijn klanten al een feestelijke dag gehad", legt Henny uit. Daarom bedachten we iets ludieks om het alsnog feestelijk voor Henny te maken.

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.