Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Speedsoccer toernooien van Enschedese vrienden in jaar tijd mateloos populair: aanmeldingen uit het hele land

Ze zijn nog maar een jaar bezig, maar inmiddels hebben Eddy Ceben en Harun Gauri al vier speedsoccer toernooien georganiseerd in Enschede. De komende weken worden er meerdere edities gehouden voor verschillende leeftijden. De aanmeldingen blijven maar binnenstromen en de interesse komt vanuit het hele land.

"Het lijkt of we dit al jaren doen, maar we zijn nog geen jaar verder", vertelt Eddy Ceben in 1Twente Vandaag. Samen met zijn compagnon Harun Gauri is hij te gast om te vertellen over de speedsoccer toernooien uit hun koker, die in korte tijd op veel belangstelling kunnen rekenen.

Overdonderd

De "aanstichter" is Eddy's zoon Polat. Hij was het die een jaar geleden vroeg of er niet een keer een toernooi kon worden gehouden op de plek waar zijn vader en Harun ook altijd spelen. De mannen spelen speedsoccer in de Performance Factory in Enschede.

icon_main_info_white_glyph

Over speedsoccer

Speedsoccer wordt dan wel in een zaal gespeeld, maar is niet hetzelfde als zaalvoetbal. Het wordt gespeeld op kunstgras met een boarding langs de kant en een net eroverheen, zodat de bal niet uit kan en altijd in het spel blijft. Alleen na een doelpunt wordt er afgetrapt.

Via social media doet het duo een oproep met de hoop drie of vier teams bij elkaar te krijgen voor een toernooitje. Harun en Eddy zijn overdonderd als de animo veel groter blijkt: zo'n zestien teams melden zich aan voor die eerste editie. Daarop besluiten Harun en Eddy het grootster op te pakken en meer edities te organiseren.

Aanmeldingen uit het hele land

In het afgelopen jaar breiden de mannen het idee verder uit. Er worden meerdere edities van de speedsoccercup gehouden voor verschillende leeftijden. Het blijkt dat de interesse niet alleen in Twente groot is: er stromen aanmeldingen binnen vanuit het hele land.

Uit onder andere Zeist, Deventer, Apeldoorn en Amsterdam komen spelers naar Enschede om deel te nemen. De mannen lijken een uniek concept te pakken te hebben. Harun: "Ik ken iemand in Amsterdam die een grote speedsoccerhal heeft, maar daar zijn nooit toernooien georganiseerd."

Lees verder onder de afbeelding.


20231121 Harun Gauri en Eddy Ceben speedsoccer toernooi Enschede Foto Ernst Bergboer
Harun Gauri (l) en Eddy Ceben zagen hun speedsoccertoernooien in een jaar tijd een flinke vlucht nemen
Beeld: 1Twente / Ernst Bergboer

De komende weken pakken Harun en Eddy in Enschede uit met meerdere toernooien voor verschillende leeftijden.

Nieuwe toernooien gepland

Aankomende zaterdag 23 december komen jongens onder negen en tien in actie, volgende week woensdag is het de beurt aan jongens onder acht en een combinatie van jongens onder elf en twaalf. Op 30 december is er een editie voor meisjes onder 15 en op diezelfde dag is er ook een toernooi voor volwassenen.

Het eerste toernooi van 2024 is ook al een feit: op zaterdag 13 januari komen jongens onder negen en jongens onder tien in actie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.