Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Bornerbroek bedacht wintereditie Noabermarkt na verdwijnen Kerstmarkt: ‘Als er maar reuring is’

Noabermarkt Bornerbroek
De Noabermarkt Voorjaarseditie is verplaatst naar november
Beeld: Kulturhus Bornerbroek

In Bornerbroek is de parkeerplaats tussen de sportzaal en de buurtsuper aan de Pastoor Ossestraat zaterdag decor voor de tweede wintereditie van de Noabermarkt. Standhouders komen uit Bornerbroek en omliggende plaatsen.

De Kerstmarkt verdween 4 jaar geleden uit Bornerbroek en de bestaande voorjaarseditie van de Noabermarkt werd vervolgens net zo makkelijk naar november verschoven. ”Met de feestdagen voor de deur misten de mensen toch iets als een kerstmarkt”, geeft supermarkteigenaar Albert Draaijer aan. ”Zaterdag is de vierde editie, waarvan dit de tweede wintereditie wordt. Bornerbroek heeft Kerst en Oud en Nieuw vroeg is huis.”

Jongeren

De animo voor een kerstmarkt was tanende totdat er 4 jaar geleden een einde aankwam. Jammer wellicht, maar in Bornerbroek liggen ze nooit lang wakker van dit soort ontwikkelingen. Volgens beheerder Petra Tangena van het Kulturhus komt er altijd wel weer wat voor in de plaats. ”Bovendien is het goed om af en toe met iets verfrissends te komen. Daarmee blijven vrijwilligers enthousiast en sluiten hopelijk nieuwe mensen aan. Bij voorkeur ook jongeren, Want daar ontbreekt het nog aan. De Nobermarkt is als voorjaarsactiviteit begonnen en sloeg meteen aan. Albert van de supermarkt merkte in zijn winkel dat de kerstmarkt werd gemist en stelde voor een Noabermarkt wintereditie te organiseren. Een bleek een goed idee.”

Baklever

De Noabermarkt is een kleinschalige, gezellige knusse markt met veel verschillende soorten kramen van uiteenlopende aanbieder. De oliebollen van Albert en Anja worden ter plekke vers gebakken. Voor de liefhebber is er echte ‘noaber’ baklever en je kunt een mooie kerstboom uitzoeken. Regel hebben ze er in Bornerbroek overigens niet in. Vorig jaar werd de Noabermarkt gemakshalve overgeslagen. ”Er moeten zich wel vrijwilligers melden. Anders gaat het niet door. En als dat dan een keer gebeurt, melden de mensen zich een volgende keer wel weer. Daarom kunnen we dit jaar weer een wintereditie houden”, geeft Tangena aan.

De Noabermarkt duurt zaterdag van 12 tot 16 uur.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.