Verkeer
Stuur appje
Zoek

Albergse Cross Club komend jaar gastheer van finaledag Nederlands Kampioenschap Autocross

Autocross albergen
Autocross Albergen staat komende editie in het teken van het Nederlands Kampioenschap
Beeld: Autocross Albergen

Eurol NK Autocross start midden februari 2024 met haar competitie. De landelijke competitie van autocrossen rijdt haar laatste wedstrijd van het seizoen tijdens de Albergse Autocross op 14 september. “Wij zijn erg blij als organisatie dit evenement te mogen organiseren”, vertelt voorzitter Gerald van der Aa trots tijdens de ochtendshow van Twente FM.

De voorzitter van de Albergse Cross Club geeft aan gelijk te zijn begonnen met de voorbereidingen. ‘We kunnen alvast verklappen dat de grote feesttent al geregeld is’, meldt de organisatie op Facebook. “We zijn bezig met de vergunning, die gaan we begin januari indienen bij de gemeente.”

Acht klassen

Tijdens de afsluitende race in Albergen worden meerdere Nederlands kampioenen gehuldigd. “We hebben acht klassen tijdens deze race, er worden dus ook acht bekers uitgereikt”, vertelt Van der Aa. De laatste keer dat Albergen de beslissende race mocht organiseren was tijdens de autocross in 2019.

“Coureurs worden met hun auto op het podium gehuldigd”

Een huldiging en groot feest zaten er tijdens de editie van 2019 niet in, deze waren toentertijd net afgeschaft. Deze werden de laatste edities na de race gehouden. De wens van de coureurs is om deze weer toe te voegen. “Ze zitten na de race nog hoog in hun adrenaline, dus willen dan ook hun overwinning vieren. Komende editie wordt de huldiging met feest weer toegevoegd. Coureurs worden met auto op het podium gehuldigd.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.