Verkeer
Stuur appje
Zoek

Albergenaar Stijn Hesselink (JA21): ‘Positieve verrassing dat PVV zo hoog scoorde’

Stijn Hesselink JA21
Stijn Hesselink.
Beeld: TwenteFM

Stijn Hesselink, kandidaat Tweede Kamerlid voor JA21, is hartstikke tevreden met de verkiezingsuitslag, zegt hij in het radioprogramma Twente wordt Wakker. En dat hoewel de fractie van JA21 halveerde, van twee zetels naar één zetel.

De tevredenheid van Hesselink, die op de kandidatenlijst op de 12e plek stond, heeft vooral te maken met het feit dat de PVV ‘een monsterwinst’ boekte, en er desondanks toch nog een zetel overbleef voor JA21. “Er zijn ook partijen die helemaal niet meer terugkomen of nog helemaal geen zetel hebben behaald. In die zin mogen we de handen dichtknijpen voor nu met een zetel. Ik denk dat dit een mooie fase is om weer verder te bouwen aan de partij en daar gaan we hard ons best voor doen de komende jaren.”

Exitpoll

Hesselink was in Den Haag tijdens de verkiezingsavond. “Vooral het moment van de exitpoll is heel spannend. Iedereen zit gespannen naar het scherm te kijken, ook al gezien de peilingen die er waren voor onze partij.”

“Er moet nu een rechtse coalitie komen. Gewoon aan de slag wat dat betreft”

Een positieve verrassing voor hem was dat de PVV zo hoog scoorde. “Er moet nu een rechtse coalitie komen. Gewoon aan de slag wat dat betreft.”

Coalitievorming

Hij is wel benieuwd naar de coalitievorming en of JA21 daar een rol in kan spelen. “Het is niet zo dat JA21 ten koste van alles in de coalitie wil”, stelt Hesselink. “Dat moet wel meerwaarde hebben voor ons.”

Leefbaar platteland

Geen kamerpluche voor Hesselink dus. Als fractievoorzitter van Keerpunt22 in Tubbergen en statenlid in Overijssel voor JA21, zit hij niet stil. “Mijn strijd voor een leefbaar platteland zet ik voort. Ook als signaal naar de fractie in de Tweede Kamer straks. En in de Eerste Kamer, waar we 3 zetels hebben, is het ook belangrijk om dit onderwerp warm te houden.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.