Verkeer
Stuur appje
Zoek

Alternatieve intocht Sinterklaas in Enter, mét Zwarte Pieten

20231125 enter
Beeld: Rtv Oost

In Enter vond vanmiddag toch een intocht van Sinterklaas plaats, met traditionele Zwarte Pieten. Op het Dorpsplein en in de straten daaromheen stonden honderden mensen, die de Sint en zijn pieten een warm welkom gaven.

Meer dan een week geleden besloot het organisatiecomité dat bestaat uit Stichting Jong Nederland en de Enterse Ondernemers Vereniging (EOV) de intocht juist af te gelasten uit angst voor acties van Kick Out Zwarte Piet (KOZP).

De Sint werd onthaald door vele enthousiaste Enternaren. De intocht verliep gezellig. RTV Oost sprak telefonisch met een van de mensen die eventueel betrokken is bij de organisatie van de alternatieve intocht. "Het is een mooie en gezellige intocht. Zoals het hoort", is alles wat hij wil vertellen. Op de vraag of hij betrokken is bij de intocht antwoord hij slechts met: "Mogelijk."

Rob Homan is van de organisatiecomité die ruim een week geleden de intocht in Enter afblies. Hij zei toen dat de intocht een feestelijk en leuk evenement voor kinderen moet zijn. “Gedoe en commotie en alles wat er dan bij komt, past hier niet bij." Homan wilde vandaag niet reageren op vragen van RTV Oost.

20231125 enter02
Beeld: RTV Oost
Sinterklaas Zwarte Piet
Lees ook
Geen Sinterklaasintocht in Enter
Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met RTV Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.