Verkeer
Stuur appje
Zoek

SVZW wint op karakter in Hengelo van Achilles’12

SVZW
Beeld: Henk Steen

Ze hebben wat goed te maken, de Zwaluwen uit Wierden, die zaterdagmiddag neerstrijken op het voetbalveld van Achilles’12 in Hengelo. En dat lukt: na een aantal verloren matches worden deze zaterdag de punten meegenomen naar Wierden. Eindstand 1-2.

Een opsteker voor SVZW was overigens de winst in de bekerwedstrijd tegen Nieuwleusen, dinsdagavond. De Wierdenaren bekeren verder.

Fitte selectie

Of ze de positieve vibe door kunnen zetten in Hengelo? SVZW coach Frank Eeftink kan over een fitte selectie beschikken en start dit keer maar eens met de rappe Jesper Middelkamp in de basis. SVZW neemt het initiatief en zit meteen fanatiek op de bal. Het eerste wapenfeit is er al na drie minuten voor SVZW, als Bas Dreierink zijn schot voorlangs ziet gaan. Drie minuten daarna neemt SVZW de eerste corner.
Daarna gaat de bal over en weer en krijgen beide ploegen kansen.

Waakzaam SVZW

SVZW blijft de bovenliggende partij en moet tegelijkertijd waakzaam blijven voor de opponent en dan met name de spitsen Nick Harberink en Rick Keizers. Jurjan Mannes kopt over het doel van Joris Raanhuis, het schot van Jesper Middelkamp wordt gestopt, de bal wil er maar niet in voor de Wierdenaren. Ruststand 0-0.

Fraaie aanval

Na de warme thee komen de ploegen ongewijzigde het natte en koude veld op. Ook na rust benut SVZW de kansen in eerste instantie niet, maar in de 65e minuut is het dan toch raak voor de gasten, als na een fraaie aanval Jasper Groothuis de 0-1 scoort.
Na dat doelpunt lopen de emoties bij Achilles’12 nogal op, hetgeen leidt tot een gele kaart voor Kian Wind en een staflid op de bank.

Gelijkmaker

Lang kunnen de Zwaluwen niet genieten van de voorsprong, want enkele minuten later weet Nick Harberink uit de hutsekluts de gelijkmaker aan te tekenen, 1-1.
SVZW-speler Stefan Maat mag met rood naar de kant, vanwege een onbezonnen reactie. SVZW dus verder met 10 man met nog 10 minuten op de klok. De thuisploeg zet dus vol de aanval in. Het doelpunt valt echter aan de andere kant, uit de vrije trap van Bas ter Hogt, die door de opnieuw uitstekend spelende verdediger Freek Grondman uit een moeilijke hoek wordt binnengekopt: 1-2 in de 87e minuut.

In de slotminuten trekt SVZW de verdiende overwinning over de streep. Het resultaat van vechtlust, inzet en karakter.

Sparta Enschede

De Zwaluwen ontvangen zaterdag 2 december Sparta Enschede op sportpark ’t Lageveld. De wedstrijd begint om 14.45 uur.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.