Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Ameloos handbalfeest: selfie met Estavana Polman en handtekening van Angela Malestein

PHOTO 2023 11 26 18 47 50
Selfie met Estavana Polman in Almelose IIspa
Beeld: Bjorn van den Elst

De Nederlandse handbalvrouwen verloren in Almelo de tweede en laatste uitzwaaiwedstrijd van de nationale ploeg van Hongarije. De 32-34 eindstand mocht de pret van honderden kinderen op de tribunes van de IIspa niet drukken. De Twentse handbaljeugd ging na afloop massaal voor handtekeningen en selfies met de Oranje-sterren.

Oranje speelde voor vertrek komende week naar het WK in Scandinavië nog twee oefenwedstrijden tegen Hongarije. Zaterdag werd in Rotterdam gewonnen, maar zondag moest Nederland de winst laten aan die andere WK-ganger. Het land overigens waar de ervaren Angela Malestein als prof in de competitie handbalt. Zij was een van de speelsters die na afloop de wedstrijd nog druk werd met het uitdelen van handtekeningen aan tientallen enthousiaste kinderen.

Handbal I Ispa
Een scorende Bo van Wetering voor Oranje
Beeld: Bjorn van den Elst

Regionale handbal

In een bomvolle IIspa bleef het tot de laatste minuten spannend. De achterstand bij rust (15-19) werd door Nederland na de pauze recht getrokken, maar dat bleek niet genoeg. Onder de bijna 2000 toeschouwers bevonden zich voor meer dan de helft dolenthousiaste jeugdleden van regionale handbalverenigingen. ”De handbalbond heeft bij een paar verenigingen kaarten uitgezet en die zijn in de heel Twente beland”, meldde Sander ten Tusscher van Sportbedrijf Almelo. ”Ze waren er van Stevo uit Geesteren tot aan Haaksbergen van handbalvereniging Stormvogels.”

Speelster van de dag

Het publiek applaudisseerde na de wedstrijd voor Dione Housheer die aan de Nederlandse zijde tot speelster van de dag werd uitgeroepen. ”Er is nog wat werk te doen voor het WK volgende week, maar we hebben laten zien dat we het een groot handballand als Hongarije erg lastig kunnen maken.”

Elders in de zaal hadden hele drommen kinderen zich om de meest populaire speelster van het team verzameld voor een handtekening en een selfie. Sterspeelster Estavana Polman nam alle tijd voor het uitzwaaimomentje en leek er zelf net zo veel lol aan te beleven.

PHOTO 2023 11 26 18 48 18
Angela Malestein deelde na afloop handtekeningen uit.
Beeld: Bjorn van den Elst

Het WK handbal wordt gespeeld in Denemarken, Noorwegen en Zweden en begint komende woensdag. De finale is op 17 december. Nederland is ingedeeld in groep H met Tsjechië, Argentinië en Congo. Oranje speelt de poulewedstrijden in het Deense Fredrikshaven.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.