Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Vrijwilligers die al dertien jaar kerstdiner voor eenzame Hengelose ouderen organiseren, zoeken opvolgers

Image005
In 2019 werd Het Kerstdiner verzorgd in de brandweerkazerne, dit keer zijn de gasten welkom in de Stadhuishal.
Beeld: Hét Kerstdiner

Voor de twaalfde keer op rij organiseert de Hengelose stichting Het Kerstdiner iets bijzonders voor een doelgroep die wel een steuntje in de rug kan gebruiken. Eenzame ouderen met een handicap krijgen via De Zonnebloem een uitgebreid kerstdiner aangeboden. In totaal heeft de stichting met deze twaalf edities meer dan vierduizend mensen verblijd. Het bestuur wil het stokje na dit jaar graag overdragen aan een nieuw bestuur.

Diner, bingo en muziek

Op zondag 10 december vindt het diner plaats in de Stadhuishal in Hengelo. De stichting verwelkomt die middag zo'n 250 eenzame ouderen met een handicap. Ze kunnen kosteloos een feestelijke middag en avond meemaken. Naast een diner is er een bingo met veel prijzen en er treden diverse muzikale acts op. Zestien hobbykoks van kookclub Proefverlof zullen onder leiding van chef-kok Luc Gesing ook dit jaar weer een feestelijk viergangenmenu verzorgen.

icon_main_info_white_glyph

Lustrum

De stichting is 13 jaar geleden ontstaan uit een initiatief van Ludan Schmid in samenwerking met een aantal leden van Pact MVO Hengelo. Zij vinden dat iedereen kerstfeest moet kunnen vieren, ook mensen die dat om lichamelijke, sociale of financiële redenen niet (meer) zouden kunnen. Dit jaar zal het tiende diner plaatsvinden. In de coronaperiode en door de bijbehorende beperkingen heeft de stichting twee jaar kerstpakketten en maaltijden langs bewoners van zorginstellingen gebracht.

Het stokje doorgeven

Na deze tien, of zo je wilt twaalf, edities is voor het huidige bestuur het moment aangekomen om het stokje door te geven. “Op een gegeven moment wordt het tijd om iets anders te gaan doen, maar tien diners is een mooi moment om het bestuur over te dragen aan een ander met hart voor het doel”, aldus Ludan Schmid, voorzitter van de stichting.

Schmid en co zijn daarom op zoek naar vier of meer nieuwe bestuursleden om het diner in dezelfde of een andere vorm voort te zetten. Schmid vertelt dat het geen monsterklus hoeft te zijn: "Een uitgebreid draaiboek ligt klaar en een grote groep van de vrijwilligers alsook kookclub Proefverlof hebben laten weten ook komende edities te willen meewerken als het nieuwe bestuur hen dat zou vragen."

“Een grote groep vrijwilligers alsook kookclub Proefverlof hebben al laten weten ook komende edities te willen meewerken.”

Meld je aan!

Daarnaast kunnen de nieuwe bestuursleden dit jaar met het huidige bestuur meelopen en is het huidige bestuur ook volgend jaar nog beschikbaar voor vragen. Daarmee is een geleidelijke overgang tussen de besturen mogelijk.

Heb je affiniteit met een van deze functies en het goede doel, dan kun je je melden via het mailadres [email protected] Bedrijven die het diner willen sponsoren, kunnen zich melden via de website van de stichting.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.