Verkeer
Stuur appje
Zoek

Martin Oude Avenhuis stopt als wethouder van Tubbergen

2022 02 05 13 1200x1798 2
Beeld: Keerpunt22

Martin Oude Avenhuis, die in april van dit jaar zijn werkzaamheden als wethouder van de gemeente Tubbergen vanwege ziekte tijdelijk neerlegde, keert definitief niet terug in de gemeentepolitiek. “Mijn persoonlijke opvattingen komen niet overeen met hoe de grote vraagstukken nu worden behandeld. De invloed van de huidige gemeentepolitiek, alsmede Keerpunt22, is te beperkt gebleven”, zo licht Oude Avenhuis zijn besluit om te stoppen toe.

Oude Avenhuis zegt na een periode van “herstel en bezinning” ook per direct te stoppen bij zijn partij Keerpunt22, waarvan hij medeoprichter was. “Ik heb ervoor gekozen om terug te keren naar mijn vorige werkgever ROC van Twente.” Oude Avenhuis stopt per 1 december 2023 definitief als wethouder. Hij werd al sinds juli van dit jaar vervangen door Frank Niens uit Raalte. Niens is ruim 29 jaar actief in de politiek van Raalte, waaronder 8 jaar als wethouder.

Burgemeester Anko Postma laat in een reactie op het vertrek van Oude Avenhuis weten: “Wij gaan hem missen als collega, maar respecteren zijn beslissing. Mede namens de gemeenteraad en het college wens ik hem veel geluk en succes bij het ROC van Twente.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.