Verkeer
Stuur appje
Zoek

Kerstboom Versier Wedstrijd Oldenzaal geprolongeerd met opnieuw honderd kerstbomen

Christmas 4720604 1280
Beeld: Pixabay

Verenigingen, scholen en vriendengroepen kunnen zich op 11, 12 en 13 december weer verzamelen om mee te doen aan de Kerstboom Versier Wedstrijd in Oldenzaal. In deze drie dagen wordt het centrum van stad met ruim honderd kerstbomen warm aangekleed.

Na de successen van voorgaande jaren organiseert de Stichting Oldenzaal Promotie dit jaar weer deze activiteit. “Vorige jaren waren tweederde van de bomen gevuld, we hopen dit jaar dat alle honderd bomen versierd worden”, vertelt Marieke Damhuis, Werkzaam bij Oldenzaal Promotie, tijdens de ochtendshow van TwenteFM.

Versierde straten

Vanaf de Steenstraat tot en met het einde van de Bisschopstraat worden kerstbomen versierd. “We zoeken natuurlijk zo veel mogelijk deelnemers om alle bomen te versieren”, zegt Damhuis. In de drie dagen kunnen de deelnemers elke dag van 09.00 tot 17.00 uur werken aan de kerstboom.

Creativiteit

"Je mag je creativiteit helemaal los laten gaan”, licht Damhuis toe. Deelnemers mogen hun eigen versieringen maken en zijn vrij in hun keuzes daarin. “Het team met de origineelste kerstboom wint ook nog een prijs, maar wat dat is houden we nog even geheim.” Vorige jaar waren er volgens Damhuis ook bijzondere kerstbomen: “Één team had een wensboom, waarin wensen werden gehangen voor het nieuwe jaar. Ook had een voetbalteam een kerstboom vol met voetballen.”

Kerstmarkt

De wedstrijd vindt een paar dagen vóór de kerstmarkt in Oldenzaal plaats. “We hebben bewust de dagen ervoor gekozen, zodat we tijdens de kerstmarkt een mooi aangekleed centrum hebben.” De kerstbomen worden op zondag 17 december beoordeeld door de jury.

icon_main_info_white_glyph

Aanmelden

Aanmelden voor de Kerstboom Versier Wedstijd kan via: Kerstboom Versier Wedstrijd.

Teams krijgen maandag 11, dinsdag 12 en woensdag 13 december elke dag van 09.00 tot 17.00 uur de tijd om de kerstboom te versieren.Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.