Verkeer
Stuur appje
Zoek

Camperplaats Skop’nboer breidt uit: meer campers, glampingplaatsen en plattelandskamers

Eb190514 overdinkel skopnboer59k
Camperplaats Skop'nboer
Beeld: camperplaats-skopnboer.nl

Camperplaats Skop’nboer aan de Schaapskooiweg in Overdinkel van Jan en Sandra Benneker mag uitbreiden. Het aantal camperplaatsen wordt uitgebreid van 25 naar 49, in de voormalige kapschuur komen 6 plattelandskamers en er worden 6 glampingplaatsen gerealiseerd. De voormalige agrarische schuur krijgt een recreatieve functie.

Het huidige agrarische bedrijf had al plek voor 25 campers. De eigenaren hebben er nog een agrarisch bedrijf naast, maar dat biedt vanwege de omvang en de ligging nabij Natura 2000-gebied onvoldoende toekomstperspectief. “Ze hebben nu de knoop doorgehakt om het agrarisch bedrijf te beëindigen en het recreatieve deel flink uit te breiden”, zegt wethouder Jaimi van Essen. “De nevenactiviteit wordt nu de hoofdfunctie.”

Groen licht

Burgemeester en wethouders van de gemeente Losser hebben voor de plannen groen licht gegeven. “Dat past ook heel mooi bij hoe de gemeente stoppende agrarische bedrijven wil helpen als ze dat graag willen. We denken mee.”

“De toekomst van Losser ligt bij de sector recreatie en toerisme”

Landschapsinvesteringen

De familie heeft inmiddels zelf al flink geïnvesteerd in het landschap in de directe omgeving. In samenwerking met Waterschap Vechtstromen werd ook geïnvesteerd in de Ruhenbergerbeek. Van Essen: “De negatieve impact die een verruiming van recreatie en toeriseme met zich meebrengt, brengen de eigenaren terug in extra landschapsinvesteringen. Goed voor het landschap, toeristen vinden dat mooi en de ondernemer kan verder.”

Toekomst Losser

“De toekomst van Losser ligt bij sector recreatie en toerisme”, benadrukt Van Essen. “Van oudsher werd in onze gemeente het meeste geld verdiend in de agrarische sector, toen de grootste. Je ziet nu al dat de sector recreatie en toerisme groter is, en daar ligt ook de toekomst voor Losser.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.