Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Hengelose ouderen met laag inkomen ook buiten Hengelo gratis met bus

2022 COEN KRUKKERT 7
Beeld: Coen Krukkert

Hengelose 65-plussers met een lager inkomen kunnen straks óók binnen Twente gratis met de bus. Dat meldt het college van burgemeester en wethouders in een brief aan de gemeenteraad na nieuwe afspraken te hebben gemaakt met de nieuwe busvervoerder Arriva. Voorheen konden de ouderen via deze regeling al met de bus reizen binnen Hengelo én met buslijn 9 naar Enschede.

De regeling gaat al een tijdje mee, maar wordt nu dus uitgebreid. De gemeente Hengelo is blij met het succes van de regeling en wil dit graag verder voortzetten. Busmaatschappij Keolis, die al jaren het busvervoer in Twente regelde, heeft de concessie verloren aan Arriva.

Uitgebreider abonnement

Het nieuwe vervoersbedrijf breidt het reisproduct voor ouderen nu verder uit: “Arriva kan een soortgelijk maar uitgebreider abonnement aanbieden. Hierdoor kunnen abonnementhouders niet alleen binnen Hengelo reizen maar in de gehele regio, zolang dit buiten de ochtendspits valt”, zegt het college.

Ouderen

De regeling is bedoeld voor 65-plussers die een inkomen hebben onder 120 procent van de bijstandsnorm. In de afgelopen vier jaar zijn er 400 van dit soort abonnementen verstrekt door het zorgloket. Daarnaast zijn er ook nog eens vijftig stuks uitgedeeld aan vluchtelingen en voor Hengeloërs die aan een leerwerktraject meedoen.

Dagpassen

Het is de bedoeling dat de nieuwe regeling per 10 januari ingaat. Hengelo is in gesprek met Arriva om het op 10 december, wanneer Arriva de dienstverlening officieel overneemt, al in te laten gaan. “Mocht dit onverhoopt niet mogelijk zijn dan treffen we een overgangsregeling in de vorm van dagpassen die beschikbaar worden gesteld door Arriva.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.