Verkeer
Stuur appje
Zoek

‘Reutum in het licht’ dit jaar gepaard met lampjes, gezelligheid én nieuw element

Reutum in het licht
Reutum in het licht 2021
Beeld: RTV NOT

Een verlichte route van acht kilometer door heel Reutum heen: ‘Reutum in het licht’. Ook dit jaar hebben de inwoners van het dorpje zich weer verzameld om heel Reutum te verlichten. “We hebben maar ruim 1400 inwoners, dus iedereen helpt elkaar”, zegt Gerard Vrerik, van de organisatie, tijdens de ochtendshow van Twente FM.

Al meer dan tien jaar werken buren, vrienden en de organisatie samen aan een mooie verlichte route. Hoeveel lampjes er totaal hangen durft Vrerik niet te zeggen: “Ik heb ze nog nooit geteld, maar het kunnen er wel miljoenen zijn.” Van 9 tot en met 26 december kan iedereen de uitgestippelde route rijden, fietsen of wandelen.

Samenwerken

In september werden de eerste voorbereidingen al getroffen. “Wij zijn nog steeds bezig met opbouwen”, aldus Vrerik. Sinds twee jaar werkt de organisatie samen met de ondernemersvereniging: "Zij helpen ons een handje.” Door deze samenwerking heeft de organisatie ook beschikking over meerdere hoogwerkers.

“De knutselclub helpt ons nu voor het tweede jaar”

Naast de ondernemersvereniging krijgt de organisatie ook hulp van de knutselclub. “De club bestaat uit allemaal mensen die met pensioen zijn”, legt Vrerik uit. Deze club knutselt versieringen voor het evenement. “De knutselclub helpt ons nu voor het tweede jaar.”

Nieuw element

‘Reutum in het licht’ gaat dit jaar gepaard met een verlichte oldtimerrit. “Vorige jaar deden er ongeveer twintig oldtimers mee, nu hebben we er wel wat meer”, stelt Vrerik. Om het evenement dit jaar weer anders te maken dan vorig jaar, heeft de organisatie een nieuw element toegevoegd; een lasershow. “We moeten natuurlijk ieder jaar weer wat nieuws verzinnen”, sluit Vrerik af. ‘Reutum in het licht’ wordt zaterdag 9 december om 18.00 uur afgetrapt met deze kleurrijke show.

icon_main_info_white_glyph

Meer informatie

'Reutum in het licht' vind plaats van 9 december tot en met 26 december. Voor meer informatie kijk dan op de Facebookpagina van Reutum in het licht

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.