Verkeer
Stuur appje
Zoek

Drugslab Overdinkel, twee agenten naar ziekenhuis

20231129 overdinkel 04
Beeld: News Untited

Twee agenten die vanmorgen het drugslab in Overdinkel aantroffen, zijn onwel geraakt en naar het ziekenhuis gebracht. Daarop volgde een massale inzet van de hulpdiensten. De politie heeft meerdere mensen aangehouden, zojuist zijn er nog drie personen opgepakt. Zij hadden zich uren verstopt in de loods.

In en rondom de loods waarin vanmorgen een groot drugslab is aangetroffen, heeft de politie de afgelopen uren meerdere aanhoudingen verricht. Een RTV Oost-verslaggever die aanwezig is, meldt dat de Dienst Speciale Interventies (DSI), nadat er al meerdere personen waren aangetroffen, nog eens drie personen aantrof die zich schuil hielden in de loods.

Ook dat drietal is aangehouden, meldt de verslaggever. "Het gaat om drie mannen van vermoedelijk Zuid-Amerikaanse afkomst. Een van hen sprak een woord Spaans." Hoeveel mensen exact zijn aangehouden, is op dit moment niet bekend.

Agenten naar het ziekenhuis

De politie ontdekte het drugslab na meldingen van stankoverlast uit de buurt. Twee agenten die poolshoogte namen op het terrein raakten onwel en werden naar het ziekenhuis gebracht. Na controle mochten zij weer naar huis.

Naast politie, brandweer, ambulance en DSI zijn ook medewerkers van de Veiligheidsregio Twente en het waterschap aanwezig. Ook zijn er medewerkers van het CBRN-team op het terrein in Overdinkel. Dit team wordt onder meer ingezet bij chemische dreigingen en incidenten.

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.