Verkeer
Stuur appje
Zoek

Jos Wintels winnaar W.H. Dingeldein Cultuurprijs Denekamp

Dingeldeinprijs uitreiking 01
Beeld: Morsink Multimedia

Voor de tweede keer werd in Denekamp de W.H. Dingeldein Cultuurprijs uitgereikt door de Culturele Raad Denekamp en Heemkunde Denekamp. Deze prestigieuze prijs, in het leven geroepen om de inzet voor cultuur in Denekamp te eren, ging dit jaar naar Jos Wintels.

Wintels, bekend om zijn betrokkenheid bij verschillende culturele initiatieven in de gemeenschap, werd geprezen als een logische opvolger na Charles Brummelhuis, de eerste ontvanger van de prijs.

Voorzitter van de Culturele Raad Denekamp, Ineke Naarding, legde uit dat de prijs wordt toegekend aan iemand die op dit moment actief bijdraagt aan het culturele leven in Denekamp. Volgens Naarding past deze eer perfect bij Jos Wintels vanwege zijn voortdurende positieve bijdragen aan de cultuur in het dorp.

icon_main_info_white_glyph

Jos Wintels

Jos Wintels staat aan het hoofd van de beierclub van de Nicolaaskerk. Daarnaast is hij een bekend gezicht in de Nicolaaskerk, waar hij regelmatig rondleidingen geeft. Naast zijn betrokkenheid bij de kerk is Wintels ook een trouw lid en secretaris van het Denekamps Mannenkoor en 'veurman' van de Doarper Mirreweenterhoarnbloazers.

Dingeldeinprijs 01
Beeld: Morsink Multimedia

Wethouder Benno Brand, die de W.H. Dingeldein Cultuurprijs uitreikte, prees Wintels voor zijn uitzonderlijke toewijding aan cultuur en het behoud van cultureel erfgoed. Als beloning ontving Wintels een replica op schaal van het bekende borstbeeld van Dingeldein.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.