Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Achtstegroepers De Kiem Hengelo winnen aardrijkskundewedstrijd op Twickel College

231130 geobattle hengelo
De leerlingen van basisschool Heeckeren vielen buiten de prijzen.
Beeld: Twickel College

Leerlingen uit groep 8 van basisschool De Kiem uit Hengelo hebben woensdag de jaarlijkse GEObattle gewonnen. Deze aardrijkskundewedstrijd wordt al sinds 2016 georganiseerd door de aardrijkskunde-sectie van Het Twickel College. Inmiddels is het evenement een vast onderdeel van de activiteitenkalender voor achtstegroepers uit Hengelo en omstreken.

Leuk en leerzaam

"De leerlingen kregen op deze leuke en leerzame wedstrijdmiddag allerlei aardrijkskundige puzzels, vraagstukken, problemen en spelletjes om op te lossen. Allemaal met aardrijkskunde-onderwerpen zoals globalisering, voedselproductie en ruimtelijke ordening als thema", aldus aardrijkskundedocent Frans Westerveen.

Wereldbol, atlas en award

Een ontwerpwedstrijd maakte ook deel uit van de battle. Daarbij moesten de leerlingen een oplossing bedenken voor een ruimtelijk probleem. Dat deden ze in postervorm. Ze moesten daarbij hun keuzes verantwoorden door ze toe te lichten op papier. Overall scoorden de leerlingen van team 2 van De Kiem het hoogst. Zij gingen daarom huiswaarts met een wereldbol, een award en een atlas voor de klas. Die atlas was er ook voor het team van 't Wilbert, omdat zij - samen met De Kiem 2 - de meeste punten behaalden bij de vijf afzonderlijke battles.

De gehele einduitslag was als volgt:

231120 geo winnaars jpg
Beeld: Twickel College
231130 kiem hengelo wint
De trotse winnaars: leerlingen van De Kiem uit Hengelo
Beeld: Twickel College
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.