Verkeer
Stuur appje
Zoek

Laagdrempelig Ontwikkelplein nu ook in ‘t Lossers Hoes: ‘Op elke vraag proberen we een antwoord te geven’

Na het succes van een Ontwikkelplein in verschillende steden, volgt nu ook Losser met een dependance hiervan. Met vragen op allerlei gebieden worden inwoners geholpen in ‘t Lossers Hoes, het voormalig gemeentehuis. “Voor allerlei praktische zaken en zelfs voor informatie over bijvoorbeeld mantelzorg kun je hier terecht”, zegt mede-initiatiefnemer Dorine Müller van Stichting Fundament Losser.

Een Ontwikkelplein is landelijk in het leven geroepen om zo laagdrempelig mogelijk mensen te ontvangen en vragen te beantwoorden. “Je kunt hier bijvoorbeeld terecht voor vragen over waar je moet zijn in ‘t Lossers Hoes, uitleg over de digitale overheid, taalles, maar ook gewoon voor een ontmoeting met een kop koffie”, legt Müller uit.

Feestelijke opening

Onder het genot van ‘donders lekkere koffie’, bereid door een barista (koffiebereider), opent wethouder Jimme Nordkamp het Ontwikkelplein. Saillant detail is dat dit zijn laatste plichtpleging is, maar ook de eerste keer dat hij een lintje mag doorknippen namens de gemeente Losser. Het kersverse Tweede Kamerlid voor GroenLinks-PvdA wordt 6 december aanstaande geïnstalleerd in het Parlement en verlaat dus de Losserse politiek.

“Ik bluf me er vaak nog wel door”

“Ik ga dan weliswaar weg, maar ik ben nog steeds blij met dit soort initiatieven. Voortdurend blijven nadenken over hoe wij als gemeente laagdrempelig kunnen blijven voor onze inwoners”, vertelt Nordkamp tijdens zijn openingswoord. De wethouder geeft toe zelf ook wel eens moeite te hebben met een app downloaden. “Ik bluf me er vaak nog wel door, het mooie is dat mensen dan ook eerlijk zijn en daarvoor met hun vraag naar de gemeente komen.”

Digitale vaardigheden

Het Ontwikkelplein is bij binnenkomst van ‘t Lossers Hoes gesitueerd aan de rechterkant in de hal. Hier staat een ronde tafel waar aangeschoven kan worden voor alle vragen die Lossernaren hebben. Ook aanwezig is een Maaklab, vier weken geleden geopend, waar mensen op maandag- en dinsdagochtend kunnen oefenen met digitale vaardigheden. “Laptops zijn daar voorradig om mensen hiermee te helpen”, aldus mede-initiatiefnemer Müller. Wethouder Nordkamp: “Het hoeft niet altijd allemaal moeilijk, het hoeft niet allemaal formeel en het hoeft niet met een hele afdeling.”

icon_main_info_white_glyph

Openingstijden

Het Ontwikkelplein in ‘t Lossers Hoes is van maandag tot en met donderdag igeopend. Tussen10.00 en 12.00 uur en van14.00 tot 16.00 zitten hier enkele medewerkers klaar om vragen te beantwoorden en informatie te geven. Buiten deze tijden kun je altijd terecht bij de reguliere infobalie van ‘t Lossers Hoes.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.