Verkeer
Stuur appje
Zoek

SVZW Wierden gaat voor winst in thuiswedstrijd tegen Sparta Enschede

Trainer
Tim Engbers, trainer Sparta Enschede
Beeld: Sparta Enschede

SVZW wil de thuiswedstrijd tegen Sparta Enschede, op sportpark ’t Lageveld in Wierden, winnend afsluiten. De wedstrijd in de eerste klasse H KNVB wordt gespeeld op zaterdag 2 december.

Het ruim een eeuw oude Sparta Enschede kent een rijke historie met kampioenschappen en degradaties. Het voert te ver om die hier allemaal te beschrijven, maar in dit verband is het wel mooi om dit feit aan te halen: in 1987-1988 lukt het Sparta E om via het kampioenschap van de derde klasse B (na een beslissingswedstrijd tegen SVZW) echt een stap omhoog te maken.

Oefenwedstrijd

In competitie verband kwamen beide tegenstanders elkaar niet tegen de laatste jaren. Wel speelden ze regelmatig een oefenwedstrijd tegen elkaar. De trainer van Sparta Enschede is Tim Engbers. Als speler kwam hij ook twee seizoenen uit voor SVZW.

Sparta Enschede werd vorig seizoen kampioen in de tweede klasse J en promoveerde dus daardoor naar de eerste klasse. In die eerste klasse gaat het goed met Sparta Enschede gelet op de mooie vijfde plek op de ranglijst.

9 wedstrijden, 14 punten

Sparta speelde tot nu toe 9 wedstrijden en behaalde daarin 14 punten. Afgelopen zaterdag won Sparta Enschede met ruime cijfers van Stevo (5-1). Verschillende spelers hebben al gescoord dit seizoen, en daaruit blijkt dat Sparta niet afhankelijk van een enkele speler die de goals moet maken.

Resultaat

SVZW speelde tot nu toe twee competitie thuiswedstrijden. Deze gingen allebei verloren. Tegen NEO werd op het nippertje met 1-2 verloren. Daarna werd er met 0-3 verloren van Hulzense Boys, een terechte nederlaag. Voor de Zwaluwen is het nu zaak om de volgende thuiswedstrijd in een goed resultaat om te zetten.

Zaterdag won SVZW met 1-2 van Achilles’12 in Hengelo. Een winst die werd behaalt met strijd en inzet, en met een man minder. Het elftal heeft laten zien waartoe het in staat is, en SVZW hoopt zaterdag op een mooi vervolg.

Tactisch plan

Sparta Enschede zal vast met een goed tactisch plan afreizen naar Wierden. Dat is trainer Tim Engberts wel toevertrouwd, want hij was als voetballer (onder andere bij SVZW) een middenvelder met een goed inzicht. Aan SVZW de taak om een antwoord te vinden op die strijdwijze zodat de punten in Wierden blijven.

De aftrap van dit duel is om 14.45 uur op sportpark Het Lageveld in Wierden. Scheidsrechter Eddy de Gier is aangewezen als leidsman voor dit duel.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.