Verkeer
Stuur appje
Zoek

Zwaluwen winnen met ruime cijfers op thuisbasis Het Lageveld Wierden

IMG 9034 980x654
Spelmoment uit de wedstrijd SVZW - Sparta Enschede.
Beeld: Henk Steen

SVZW heeft haar fans een mooi sinterklaascadeautje bezorgd: het won met 4-1 van Sparta Enschede. De wedstrijd stond zaterdag 2 december op de rol op een koud sportpark Het Lageveld in Wierden.

De bezoekers uit Enschede, met Tim Engbers, oud-speler van SVZW als coach, bezetten de vijfde plaats op de ranglijst in de eerste klasse H. Een geduchte tegenstander waarop SVZW zich heeft voorbereid. Binnen twee is er en al de eerste corner voor SVZW en zijn er twee vergeefse pogingen om de score te openen.

Aan elkaar gewaagd

Het eerste schot van Sparta van de voet van Joris Eppink wordt door sluitpost Julian Bakker gestopt in de vijfde minuut. Twee ploegen die willen voetballen en dat resulteert in kansen over en weer, met mooie aanvallen en spannende momenten voor elk doel. De beide ploegen aan elkaar gewaagd zijn blijkt opnieuw in de 40e minuut als de gastheren twee schietkansen krijgen, die, evenals het schot van Bas ter Hogt vlak voor rust, geen goals opleveren. Ruststand 0-0.

Drie treffers

Na de hete thee ziet het publiek twee ongewijzigde teams het veld oplopen. SVZW zet meteen een aanval op uit het boekje van waaruit Tom ter Hogt de bal in een keer op de slof neemt en de door het thuispubliek lang gehoopte 1-0 scoort. Kort daarna maakt Sparta bijna gelijk, maar de bal zeilt voorlangs.

Even later gaat Sparta doelman Quirijn Kiers op avontuur, verliest de bal aan Jurjan Mannes die vervolgens de 2-0 aantekent in het dan lege doel. Een handvol minuten later scoort Jeffrey Buitenhuis knap uit een vrije trap de 3-0 met het hoofd.

Riante voorsprong

Dit scenario heeft niemand voorspeld in de rust, een zo riante voorsprong voor de thuisploeg! Een paar minuten voor het eindsignaal schiet Bas ter Hogt de voorzet van zijn broer Tom knalhard in het Enschedese doel en dat is 4-0.
In de slotfase wordt de eer voor Sparta gered door Daan Akkerman die verantwoordelijk is voor de tegentreffer in de 88e minuut. Eindstand 4-1, een uiterst welkom sinterklaasgeschenkje voor de thuisploeg en haar fans!

RKZVC

Zaterdag 9 december gaat de reis naar de Achterhoek, dit keer naar RKZVC uit Zieuwent, aanvang 18.00 uur.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.