Verkeer
Stuur appje
Zoek

Jolly Jumpers uit Tubbergen boekt overwinning in eigen huis en staat nu op gelijke hoogte met CBV Binnenland

Jolly Jumpers selectie 23 24
Beeld: Jolly Jumpers

Met een score van 73 - 66 won Jolly Jumpers uit Tubbergen afgelopen zaterdag van Binnenland. Eén keer eerder wisten de Tubbergenaren van deze tegenstander te winnen. “Vorig jaar hebben we van hen gewonnen omdat het team toen veel blessures had, ik vind dat je die winst dan niet echt kunt meetellen”, zegt Chris Stomp, basketbalcoach van Jolly Jumpers, tijdens de ochtendshow van Twente FM.

Het Tubbergse team speelde op volle sterkte. “Het andere team miste één persoon en nog een Amerikaan omdat die nog niet speelgerechtigd is”, legt Stomp uit. Om 18.45 uur gaf de scheidsrechter het startschot van de wedstrijd. Jolly Jumpers begon de wedstrijd sterk, door in de 9e minuut de eerste punten binnen te slepen.

Spelers uit het buitenland

Het team uit Barendrecht heeft twee buitenlandse spelers in haar selectie. Volgens de coach van Jolly Jumpers komen deze spelers naar Nederland om als professional in dit team te spelen. “Deze spelers krijgen dan ook een passend salaris”, vertelt Stomp over de tegenstander. Het basketbalteam uit Tubbergen heeft ook een Canadees teamlid gehad, maar die kwam niet naar Nederland als professional. "Deze speelster kwam hier voor de ervaring en de uitwisseling, daardoor waren de kosten lager."

Sterker

Binnenland is niet een team waarvan de Jolly Jumpers veel wint. “Het team kampt al een paar weken met een aantal blessures, dus het was een grote verrassing met welke spelers ze zouden komen”, vertelt Stomp. Ondanks de blessures kwam het team goed bewapend naar Tubbergen. “Afgelopen zaterdag waren ze sterk, maar wij waren sterker.”

Halve competitie

Tot en met februari speelt Jolly Jumpers in een halve competitie. Dit betekent dat je twee keer tegen dezelfde speler speelt, legt de basketbalcoach uit. Na deze wedstrijden wordt de competitie in tweeën gesplitst in de bovenste vijf en de onderste vier. “Dit heet dan elite A en elite B. Uiteindelijk krijg je een totale uitslag over de hele competitie.” Na deze uitslag speelt de nummer 1 tegen de nummer 8, nummer 2 tegen nummer 7 en zo verder.

Niet onderschatten

Woensdag 6 december moet het team alweer klaar staan om te spelen voor de beker tegen een team uit Den Haag. “Het team waar we tegen moeten spelen speelt één competitie lager, dit moeten we natuurlijk niet onderschatten, maar met onze stand ben je wel verplicht om deze wedstrijd te winnen”, sluit de coach af.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.