Verkeer
Stuur appje
Zoek

Fietsen op vrijliggend fietspad langs heringerichte Ypeloweg in Enter vanaf zomer 2024

Cindy ter Riet
Cindy ter Riet, Nieuw Enter Wierden
Beeld: Twente FM

Vanaf de zomer 2024 kan er gefietst worden over het vrijliggende fietspad langs de Ypeloweg, tussen Enter en Almelo. “Het heeft lang geduurd, maar nu zijn de werkzaamheden gestart. We zijn er blij mee”, zegt NEW-fractievoorzitter Cindy ter Riet in het radioprogramma Twente Wordt Wakker.

De aannemer is gestart met de voorbereidingen van de werkzaamheden voor het vrij liggende fietspad langs de Ypeloweg en de aanleg van de fietsbrug. Begonnen is ook met de kap van meerdere bomen, en het verwijderen van groen op diverse locaties, zodat het tracé wordt vrijgemaakt voor de aanleg van het fietspad, meldt het college in een brief aan de gemeenteraad.

Fietspad en fietsbrug

Aansluitend wordt begin 2024 gestart met de overige werkzaamheden voor de aanleg van het fietspad en de fietsbrug, zodat in juli 2024 alle werkzaamheden zijn afgerond.

“Het heeft zeker lang geduurd. Er moesten allerlei onderzoeken gedaan worden”

“Het heeft zeker lang geduurd”, zegt Ter Riet. “Er moesten allerlei onderzoeken gedaan worden. De flora en fauna onderzoeken zijn afgerond, er moest asbest verwijderd worden. Dat is gebeurd, er is nu licht aan het eind van de tunnel. Volgend jaar vanaf de zomer kunnen we allemaal op het vrijliggende fietspad tussen Enter en Almelo fietsen!”

Gevaarlijke weg

De gevaarlijke Ypeloweg wordt veel gebruikt door fietsers. De weg is gevaarlijk omdat er door automobilisten te hard gereden wordt. “Inwoners die vanuit Enter naar hun werk fietsen, heel veel scholieren die van Enter naar het voortgezet onderwijs in Almelo gaan, die moeten er ook elke dag langs. Het is een onveilige situatie”, aldus Ter Riet.

“We steken veel geld in recreatieve fietspaden, laten we dan ook zorgen dat het woon-schoolverkeer veilig is”

Naast de aanleg van het vrijliggende fietspad worden op de Ypeloweg ook snelheidsverlagende maatregelen aangebracht, zoals plateaus en rijbaanversmallingen. Dit deel van de Ypeloweg wordt ingericht als 60 km/u weg. “De weg moet nog ingericht worden. Er wordt veel harder gereden dan 60 km/u. We steken heel veel geld in recreatieve fietspaden overal, maar laten we dan ook zorgen dat het woon-schoolverkeer en woon-werk verkeer veilig is.”

Op de website van de gemeente Wierden is informatie te vinden over de nieuwe inrichting, het fietspad en de planning.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.