Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

FC Twente voegt oud-speler Ellery Cairo toe aan technische staf eerste elftal

20231205 ELLERY CAIRO TOEGEVOEGD AAN SELECTIE EERSTE ELFTAL FC TWENTE FOTO FC TWENTE MEDIA
Cairo in gesprek met Mees Hilgers
Beeld: FC Twente Media

Ellery Cairo gaat als fysiek trainer de technische staf van het eerste elftal van FC Twente versterken. De 45-jarige oud-speler van de club is in die rol al werkzaam binnen de academie. Hij gaat beide functies combineren.

“Met de komst van Ellery Cairo kunnen we voor de spelers extra trainingen faciliteren op fysiek vlak", laat technisch directeur Arnold Bruggink weten. "Zowel groepstrainingen als individueel."

Oud-speler

Cairo is een bekend gezicht bij de club. Tussen 2000 en 2003 speelde hij 102 wedstrijden voor FC Twente en hij is inmiddels als jaren werkzaam binnen de jeugdopleiding. “Ellery kent als oud-speler de club goed", voegt Bruggink toe. "Hij werkt al jaren in deze functie in de Academie. Het is een goede ontwikkeling dat hij nu ook beschikbaar is voor FC Twente. Sinds afgelopen zomer is Colin de Graaf als Performance Coach werkzaam bij de club. Ellery gaat Colin voornamelijk ondersteunen bij de fysieke trainingen.”

Lees verder onder de afbeelding.


20231205 ELLERY CAIRO TOEGEVOEGD AAN SELECTIE EERSTE ELFTAL FC TWENTE 2 FOTO FC TWENTE MEDIA
Cairo in het krachthonk op het Trainingscentrum van FC Twente
Beeld: FC Twente Media

Cairo komt bij het eerste een aantal bekende gezichten tegen. “Veel jongens waarmee ik in de Academie heb gewerkt, zitten nu bij de selectie. Dan is het wel bijzonder om weer met hen te werken. Ik vind het heel mooi om weer op een heel hoog niveau aan de slag te gaan en samen met Colin de jongens klaar te stomen voor hun trainingen en wedstrijden. Ook kunnen we de spelers die iets extra willen doen meer bieden. De trainingen zijn heel breed en bevatten niet alleen kracht, het gaat ook om bijvoorbeeld bewegen en coördinatie."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.