Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Collin gamet vanuit zijn slaapkamer voor Heracles Almelo: ‘Het begon toen ik klein was en FIFA speelde met mijn oom’

Collin dekkers
Beeld: Heracles

Een bekende game voor voetballiefhebbers: FIFA (tegenwoordig EA Sports FC). Voor Collin Dekkers (21) is dit niet zomaar een game. Hij speelt dit spel op landelijk niveau en heeft al onder de vlag van meerdere eredivisieclubs gespeeld. Sinds een paar maanden is Dekkers onderdeel van het eSports team van voetbalclub Heracles in Almelo.

De liefde voor de game zat er al vroeg in bij Dekkers. “Ik speelde het toen ik een jaar of 6 was al met mijn oom en ik was uiteraard ook groot voetbalfan.”

Verschillende clubs

Hoewel de gamer voor Heracles speelt, ligt Almelo niet om de hoek. Dekkers woont namelijk in Ridderkerk. Toch is het eSports avontuur wel begonnen in Almelo. “Ik deed een paar jaar geleden mee aan toernooitjes bij Heracles, waar geen pro’s aan mee mochten doen”, legt Dekkers uit. “Ik ben bij een van die toernooien door een organisatie er uitgeplukt, en zo kwam ik uiteindelijk voor het eerst bij een eredivisieclub terecht.” De eerste club waar Dekkers de voetbalgame voor mocht spelen was wél een club die meer in de buurt van zijn woonplaats lag. “Ik ben begonnen bij RKC en daarna heb ik nog voor Feyenoord en Volendam gespeeld”, zegt hij. In zijn periode bij Feyenoord en in het jaar van FIFA 21 heeft Dekkers ook een tijdje op de nummer 1 positie in Nederland gestaan. Sinds een paar maanden is de jongen actief voor Heracles.

“Ik kan toernooien vanuit mijn slaapkamer spelen”

Toernooien

Al een aantal jaar neemt Dekkers deel aan verschillende toernooien binnen de eSports, maar computerspelbedrijf EA heeft besloten minder toernooien te organiseren. “Dat vind ik wel heel erg jammer”, zegt de gamer. Dit jaar heeft Dekkers twee internationale toernooien gespeeld die hij onder de vlag van Heracles speelde. “Ik moet er nog eentje”, vertelt hij.

Dekkers speelt ook in de E-Divisie. Dat is een Nederlandse competitie voor spelers van de FIFA games. “Voor de toernooien van de E-Divisie, moet ik naar een studio in Purmerend. De andere toernooien kan ik gewoon vanuit mijn slaapkamer spelen.” Dekkers vertelt dat hij dat stiekem eigenlijk ook wel heel prettig vindt. “Dat is gewoon vertrouwd.” Aan de toernooien is een geldprijs verbonden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.