Verkeer
Stuur appje
Zoek

Elkaar helpen door te delen met ‘Deelkastjes’ in Tubbergen en Dinkelland

Deelkastje Langeveen 1
Achterin de St. Pancratiuskerk in Langeveen staat al een tijdje een ‘Deelkast’, een initiatief van een groep inwoners.
Beeld: Eigen foto

De Stichting Welzijn Tubbergen Dinkelland is onder de noemer ‘Deelkastjes’ gestart met een nieuw initiatief om verspilling van levensmiddelen tegen te gaan en tegelijkertijd mensen op te roepen elkaar te helpen door te delen. Astrid Wessling en Anne Lansink van de SWTD: “Je kent het misschien wel, levensmiddelen of verzorgingsproducten belanden achterin de kast en worden zonder te openen weggegooid. Terwijl je er misschien nog iemand anders blij mee kunt maken.”

In de Deelkastjes kunnen diverse producten met elkaar worden gedeeld. Je kunt daarbij denken aan eten dat lang houdbaar is of verzorgingsproducten als tandpasta, shampoo en luiers. De Deelkast is voor iedereen. In de gemeenten Tubbergen en Dinkelland zijn al enkele soortgelijke kastjes te vinden die door inwonersgroepen zijn opgezet, bijvoorbeeld achterin de St. Pancratiuskerk in Langeveen. Ook kringloop ‘Puur Geluk’ in Ootmarsum start in januari met een vergelijkbaar concept.

Eigen Deelkast opzetten

Initiatiefneemsters Astrid Wessling en Anne Lansink: “We willen meer bekendheid geven aan dit concept en ook andere inwoners ondersteunen die op deze manier wat willen betekenen bij het opzetten van een eigen Deelkast.” Stichting Welzijn Tubbergen Dinkelland start in samenwerking met de bibliotheek Tubbergen, bibliotheek Dinkelland en het Kulturhus Denekamp met twee kasten. Ze hopen dat ook andere enthousiaste inwoners(organisaties) en verenigingen warm worden van het idee van een Deelkast en zich melden om er zelf een te plaatsen.

Brengen of halen

De eerste twee Deelkastjes in de gemeenten Tubbergen en Dinkelland zijn vanaf maandag 11 december te vinden in de bibliotheek in Tubbergen (Raadhuisplein 4) en in de centrale hal van het Kulturhus in Denekamp (Oranjestraat 21). Vanaf die datum kan iedereen, die producten over heeft of juist benieuwd is of er iets van z’n gading te vinden is, op die twee plekken terecht.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.