Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Plan Prins Bernhardplantsoen terug naar tekentafel: buren krijgen inspraak

Prinsbernhardplantsoen 1twente 2023
Beeld: 1Twente

Het plan voor het Prins Bernhardplantsoen en het paviljoen wordt op een paar plekken aangepast. De gemeente Hengelo, de architect en omwonenden gaan om de tafel om tot een breder gedragen ontwerp te komen. Omwonenden zijn blij met de beslissing. Het eerdere plan voor het paviljoen riep tegenstand op bij directe aanwonenden van het stadspark.

Het college van burgemeester en wethouders heeft het verzoek gedaan naar de gemeenteraad om de kredietverstrekking van de agenda te halen. Tijdens de politieke markt waren veel raadsleden én omwonenden kritisch op het plan. De partijen komen nu bij elkaar om te kijken waar het ontwerp nog aangepast kan worden.

Aangepast

Volgens de gemeente Hengelo gaat het om een deel van het plan dat wordt aangepast. Tijdens de politieke markt was er vooral kritiek op het paviljoen. “De wethouder heeft tijdens deze avond toegezegd om opnieuw in gesprek te gaan met de omwonenden. Zodat we een nog beter beeld krijgen van wat zij vinden”, laat de gemeente weten in een reactie.

“We vinden het belangrijk dat omwonenden goed gehoord zijn. Daarom hebben we besloten dit onderdeel opnieuw uit te voeren”

'On-hold'

Omwonende Mark Veluwenkamp is blij met het besluit. “Vorige week hebben wij een gesprek gehad met de gemeente en donderdag kregen we het bericht dat het huidige plan ‘on-hold’ staat.” Veluwenkamp hoopt dat het participatietraject nu wel goed verloopt.

Prinsbernhardplantsoen 1twente 2023
Lees ook
Kritische geluiden plan paviljoen Prins Bernhardplantsoen: bewoners voelen zich niet gehoord

Politieke markt

Twee weken geleden werd de politieke markt over het Prins Bernhardplantsoen goed bezocht door omwonenden. De plannen voor het opknappen van het park kon bij de meeste raadsleden en omwonenden op goedkeuring rekenen, alleen waren de meningen over de geplande uitbreiding van het paviljoen minder positief. Buren vreesden voor overlast door de uitbouw. Raadsleden en bewoners waren niet te spreken over het uitblijven van inspraak door de buren.

2024

Nu wordt er meer ingezet op inspraak van de omwonenden, hoe dat vormgegeven gaat worden, wordt verder uitgewerkt: “We vinden het belangrijk dat omwonenden goed gehoord zijn. Daarom hebben we besloten dit onderdeel opnieuw uit te voeren. We gaan in gesprek met de omwonenden.”

Naar verwachting komt het nieuwe plan ergens volgend jaar op de agenda van de gemeenteraad.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.