Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Twentse topdarters treffen elkaar in achtste finale van 'het andere WK' op Lakeside

Thumbnail met split screen
Hengeloër Dennie Olde Kalter (links) en Jelle Klaasen uit Goor komen elkaar in de achtste finale tegen.
Beeld: WDF Darts

De 32-jarige Hengeloër Dennie Olde Kalter heeft zich woensdagmiddag verzekerd van een plekje in de achtste finales van het WK darts op het Engelse Lakeside. Op het wereldkampioenschap van dartbond WDF treft hij een andere in Twente woonachtige darter: Jelle Klaasen uit Goor.

In het Engelse plaatsje Frimley Green wordt deze week het WK op het complex van Lakeside International Hotel afgewerkt. Dat was vroeger het meest prestigieuze darttoernooi ter wereld, maar geldt sinds de opkomst van de professionele dartsorganisatie PDC (waarvan het WK op vrijdag 15 december begint) meer als het kleine broertje. Desalniettemin zijn er veel bekende gezichten in het deelnemersveld.

Comeback

Een van die oude bekenden is Jelle Klaasen. Als 21-jarige zette de Gorenaar Lakeside al op zijn naam. Klaasen vertrok naar de professionele bond, de PDC, waar hij na een goede start wat mindere jaren kende.

Momenteel werkt Klaasen hard aan een comeback, met dus deelname aan het WK van amateurdartbond WDF. Dinsdagavond zette de inmiddels 39-jarige Gorenaar in de tweede ronde Edwin Torbjornsson uit Zweden vrij eenvoudig opzij.

Twentse Ros

In de achtste finales treft Klaasen een bekende. Het is Dennie Olde Kalter uit Hengelo. In teamverband komt de 32-jarige darter uit voor Dutch Titans bij zalencentrum Twentse Ros in zijn eigen woonplaats. Maar als individuele darter heeft Olde Kalter zich geplaatst voor Lakeside.

Daar rekende hij in de eerste ronde af met Engelsman Antony Allen, om woensdagmiddag in de tweede ronde diens landgenoot Darren Johnson met 3-1 te verslaan. De clash tussen Olde Kalter en Klaasen wordt donderdag om 20.00 uur gespeeld. De finale van Lakeside is zondagavond.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.