Verkeer
Stuur appje
Zoek

Losser zoekt opvang voor asielzoekers en 21 Oekraïners

De Lutte Hotel De Grote Zwaan Google Maps
Hotel De Grote Zwaan
Beeld: Google Maps

In hotel De Grote Zwaan komen 25 Oekraïense vluchtelingen. Daar waren 25 statushouders gehuisvest, maar zij kunnen begeleid worden naar een woning, vertelt wethouder Marian Oosterbroek.

Losser heeft, net als andere gemeenten, de taak om Oekraïners, statushouders en asielzoekers op te vangen. “We stoppen met de opvang voor statushouders volgende Hotel- en accommodatieregeling, de HAR. Wat statushouders betreft hebben we aan onze taakstelling voldaan. Sterker nog, we zitten er iets boven”, aldus de wethouder.

Locaties

Losser heeft nog wel een opgave om extra Oekraïners op te vangen. Naast de 101 Oekraïners die al in Losser verblijven, moet de gemeente nog een onderkomen bieden aan 46 mensen uit dit land. Met de 25 plekken in hotel De Grote Zwaan blijft er nog een opdracht van 21 plaatsen over. Hiervoor zoekt de gemeente een locatie.

Samenwerking

“Daarnaast zijn we druk bezig om opvang voor asielzoekers te organiseren. We liepen daarin voorop, met de opvang in de Aloysiusschool. Enerzijds zoeken we hiervoor nu samenwerking met de andere gemeenten in Noordoost Twenteverband, anderzijds zijn we bezig met het inventariseren van beschikbare panden. COA is op zoek naar grotere locaties, maar die hebben we hier gewoon niet.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.