Verkeer
Stuur appje
Zoek

'Nieuwe Post' en 'Pakhuis' flinke impuls voor Oldenzaalse binnenstad

Terrein voormalig postkantoor Oldenzaal
In mei van dit jaar werd de kale vlakte, waar ooit het postkantoor stond, ingezaaid met wilde bloemen. Eind 2024/begin 2025 kan eindelijk de eerste schop in de grond voor de bouw van appartementencomplex “De Nieuwe Post”.
Beeld: Niels Wesselink

Het heeft lang geduurd, maar de herontwikkeling van de lege plek in Oldenzaal waar ooit het postkantoor stond, begint nu dan toch concreet vorm te krijgen. De gemeente heeft met projectontwikkelaar Herstructurerings Maatschappij Overijssel (HMO) overeenstemming bereikt over de bouw van een appartementencomplex, met daarin zorgappartementen, reguliere appartementen en commerciële ruimtes op de begane grond. In het verlengde hiervan bouwt woningcorporatie WBO 12 nieuwe huurappartementen, die aan de huidige duurzaamheidseisen voldoen.

Volgens wethouder Evelien Zinkweg kan dit stukje binnenstad (aanloopgebied “Zuidwest” in ambtelijk jargon) in één klap flink worden verfraaid door hierover met zowel de HMO als WBO een overeenkomst te sluiten. Om de plannen voor zowel “De Nieuwe Pos” (HMO) als het “Pakhuis” (WBO) te kunnen uitvoeren, is wel een extra subsidie van ca. 238.000 euro nodig. Het college stelt voor dit bedrag bij te dragen, ook al om hiermee de impulssubsidie winkelgebieden van 1,3 miljoen veilig te stellen.

Plannen positief ontvangen

WBO gaat in het kader van het project ‘Het Pakhuis’ huurappartementen slopen, die plaats maken voor 12 nieuwe, duurzame appartementen. Volgens wethouder Zinkweg is er tijdens een onlangs gehouden bewonersavond positief op de plannen gereageerd. “Al waren er natuurlijk ook wel wat zorgen, bijvoorbeeld over het parkeren.” De wethouder verwacht dat eind 2024/begin 2025 de eerste schop de grond in kan voor beide projecten. De gemeente draagt een steentje bij aan de verfraaiing van dit stukje binnenstad door de hele openbare ruimte rond de beide nieuwbouwprojecten aan te pakken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.