Verkeer
Stuur appje
Zoek

Gemeente Oldenzaal peilt veranderende parkeerbehoefte

Plechelmus Oldenzaal parkeerplaats
Beeld: Roos Evers

Middels een vragenlijst (online en op papier) probeert de gemeente Oldenzaal de komende weken inzicht te krijgen hoe ondernemers én inwoners aankijken tegen parkeren in de binnenstad. Wethouder Evelien Zinkweg: “Wie in de binnenstad moet zijn, vindt niet altijd snel een parkeerplek. Dat is niet alleen vervelend voor bezoekers, maar ook voor de ondernemers in de binnenstad.”

Het onderzoek is volgens de wethouder nodig, omdat de binnenstad door de jaren heen is veranderd. Winkels hebben plaatsgemaakt voor woningen en er is meer groen in de stad gekomen. Ook staan er grote projecten op stapel zoals de herontwikkeling van het gebied bij de Langestraat en het Singelpark. Zinkweg: “We willen voldoende parkeergelegenheden voor auto’s en fietsen, maar tegelijkertijd willen we ook meer groen en plekken om prettig te verblijven.”

Parkeerbehoefte veranderd

Met alle veranderingen in de binnenstad is ook de parkeerbehoefte mee veranderd. Maar, die verandering is niet voor iedereen hetzelfde, weet wethouder Zinkweg: “Met dit onderzoek, dat een van de acties is uit het actieprogramma van de Stadsnoabers, hopen we een goed beeld te krijgen van de behoefte rondom het parkeren in de binnenstad.” Hoe verschillend de wensen en behoeften ook mogen zijn als het gaat om parkeren, volgens de wethouder vinden alle betrokkenen en belanghebbenden een mooie en aantrekkelijke binnenstad belangrijk. Het parkeeronderzoek maakt deel uit van een groter plan om te komen tot een groene, bereikbare en aantrekkelijke binnenstad.

icon_main_info_white_glyph

Meer informatie

De gemeente Oldenzaal vraagt inwoners en ondernemers de online vragenlijst in te vullen. Een papieren vragenlijst invullen kan natuurlijk ook, deze ligt bij de receptie van het stadhuis. Onder de deelnemers worden 3 Oldenzaal-bonnen verloot ter waarde van € 25.
Meedoen kan tot en met vrijdag 22 december.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.