Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Almelose wielerclub vervolgt regionale veldritcompetitie met ‘De cross van Annefleur’

Fleur01
Annefleur Kalvenaar (1994-2014)
Beeld: Dick Soepenberg

Het is komende zomer 10 jaar geleden dat mountainbikebelofte Annefleur Kalvenhaar door een noodlottig ongeval om het leven kwam tijdens een MTB-cross in Frankrijk. Volgende week zondag herdenkt AWV de Zwaluwen de renster weer met ‘De cross van Annefleur’.

Annefleur Kalvenaar gold als een van de grootste crosstalenten van Nederland. Ze behoorde destijds tot de groep aanstormende talenten die later tot de wereldtop van het mountainbiken en veldrijden zouden uitgroeien. De nationale- en internationale wielerwereld was in de zomer van 2014 volledig in shock toen de Wierdense op 20-jarige leeftijd overleed na een zware val tijdens een wereldbekerwedstrijd MTB in het Franse Meribel.

Nieuwe mountainbikeroute

In datzelfde jaar nog openden Stijn en Rogier Kalvenaar de nieuwe mountainbikeroute langs het Lageveld tussen Wierden en Vriezenveen met daarin een track die naar hun zus is vernoemd. Op dat parcours houdt de Almelose wielervereniging De Zwaluwen volgende week zondag de achtste in een rij van in totaal 13 veldritten van de GOW-crosscompetitie in Twente en de Achterhoek.

Permanent herdacht

De voormalig Europees kampioene veldrijden bij de beloften-vrouwen wordt derhalve permanent herdacht met de MTB-track rond het Lageveld en de jaarlijkse cross in samenwerking met de GOW. “Annefleur wordt zeer gemist en is verre van vergeten”, verzekert de Almelose organisatie.

Sterk veld

Zondag 17 december valt om 9.30 uur het startschot voor de jeugd. Een klein uur later staan de Masters 40 en 50 plus aan het vertrek. Om 11.30 volgen de vrouwen en de nieuwelingen. Daarna is het de beurt aan een even groot als sterk rennersveld met de amateurs, beloften onder 23 jaar, elite en junioren.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.