Verkeer
Stuur appje
Zoek

SVZW Wierden voetbalt voor laatste uitwedstrijd in 2023 in Zieuwent

D Eze
Beeld: Henk Steen

Voor de Wierdense Zwaluwen staat zaterdag 9 december de laatste uitwedstrijd van 2023 in de eerste klasse H op het programma. Dit keer gaat de reis naar Zieuwent om daar te spelen tegen RKZVC.

Scorende spits

De Rooms-Katholieke Zieuwentse Voetbalclub werd in 2018 kampioen in de eerste klasse E van het zondagvoetbal. Toen was promotie naar hoofdklasse een feit. De club degradeerde twee jaar later naar de eerste klasse. Trainer Arjen Nijman is bezig aan zijn derde seizoen. Gelet op de grootte van de club, 250 leden, is het enorm knap om op dit niveau uit te komen.

Sjors Storkhorst is al jaren de veel scorende spits van RKZVC. Op dit moment staan er 217 competitie doelpunten op zijn naam.

Elfde plek

In de huidige competitie vinden we RKZVC terug op de elfde plaats met 8 punten uit 10 wedstrijden. Op 4 november werd er gewonnen van Hulzense Boys en daarna speelde RKZVC vier wedstrijden gelijk. Deze ongeslagen serie zullen de gastheren zaterdag graag voortzetten met een goed resultaat tegen SVZW.

Draai gevonden

SVZW heeft haar draai gevonden in dit seizoen. De laatste twee wedstrijden werden gewonnen.

Deze vorm houden de Wierdenaren graag vast in de laatste twee wedstrijden in 2023, tegen RKZVC en WHC.
De laatste keer dat SVZW tegen RKZVC speelde was op 31 augustus 2016. Dat betrof toen een bekerwedstrijd die in 2-2 eindigde.

Rode kaart

Gelet op de ranglijst moet het SVZW nu mogelijk zijn om te winnen in Zieuwent. Gekeken naar het spelniveau in de laatste wedstrijden is een winstvoorspelling niet vreemd. SVZW moet het wel doen zonder Stefan Maat, want hij is geschorst na zijn rode kaart in de wedstrijd tegen Achilles’12.
Voor het overige zijn er paar lichte blessure gevallen, maar het kan zijn dat deze spelers zaterdag alweer kunnen aansluiten bij de groep.

De wedstrijd op sportpark De Greune Weide, Harreveldseweg 17a in Zieuwent, begint om 18.00 uur. Scheidsrechter van dienst is A.J.N. Mulder.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.